fredag den 9. januar 2009

Vi har besluttet at tage afsted igen

Så har vi taget beslutningen!

Vi tager den 15. april 2009 med et fly til Malaga. Vi købte billetterne i forgårs og måtte bløde 642,- kr. i alt for at få fragtet os og ét stk. indskrevet baggage med Norwegian Air Shuttle fra Kastrup til Malaga.

Derfra tager vi med tog eller bus til Sevilla, hvor vi begynder vandringen af Via de la Plata.

Via de la Plata kaldes ofte "Sølvruten", men er vist en misforståelse af de latinske ord Platea, der betyder bred vej, eller Lapidata, der betyder brolagt vej, eller af det arabiske al-Balath, der brugtes for veje gennem den iberiske halvø.

Via de la Plata er én af de mange "caminoer" til Santiago de Compostela og går fra Sevilla over blandt andet Salamanca til Santiago de Compostela og er lidt over 1.000 km. lang.

Vi har dog kun planlagt at vandre de første 500 km. fra Sevilla til Salamanca denne gang. Så vil vi på et senere tidspunkt vandre de sidste 500 km. fra Salamanca til Santiago.

I det sidste indlæg efter vi havde gået Camino Francés, skrev jeg, at vi aldrig gjorde det igen, men at vi nok ville gå andre ture. Efter som tiden er gået, så er trængslerne ved fra Caminoen ved at gå i glemmebogen, og vi kan efterhånden kun huske de gode ting.

Vi var meget betagede af Spanien, maden, vinen, byerne, kirkerne og spanierne og de andre pilgrimme, så en ny tur gennem Spanien lå lige for. Og en vandretur fra Sevilla i det sydligste Spanien mod nord kan vel på ingen måde blive koldere end vores Camino Francés - tværtimod. Desuden vil vi meget gerne til Santiago igen. Det er en pragtfuld by. Det bliver så ikke på turen her i april/maj vi kommer til Santiago, men næste gang.

Vi glæder os til at komme tilbage til Spanien og solen og varmen og alt det andet. Det bliver måske en lidt hårdere tur end Camino Francés, fordi infrastrukturen er noget mindre udbygget på Via de la Plata. Der er længere mellem overnatningsstederne og langt færre kaféer og andre spisesteder.