torsdag den 18. juli 2019

Tilbage til Japan

Sidste års ophold og vandringer på Shikoku var en stor oplevelse for os og det var fantastisk dejligt at opleve Japan og japanerne.

Derfor tager vi tilbage til Japan i efteråret 2019. Nærmere bestemt i oktober måned. Vi tager afsted i fire uger. Vi har planlagt at vandre en relativ kort pilgrimsrute "Kumano Kodo" i den første del af rejsen og så besøge Kyoto og Tokyo i den anden del.

Vi har vendt og drejet spørgsmålet om, hvornår vi skulle tage afsted til Japan, for vi var helt sikre på, at vi ville derover igen. Vi har set de fantastiske efterårsfarver på Shikoku og i Koyasan, så det kunne være dejligt at se Japan om foråret med blomstrende kirsebærtræer. Men vi føler, vi har nået en alder, hvor vi nok ikke skal udskyde beslutningerne.

Desuden siges det, at der på grund af de kommende olympiske lege i Tokyo, formentlig vil komme om muligt endnu flere turister til Japan end i de seneste år. Og antallet af udenlandske turister er på 7 år femdoblet fra ca. 6 mill. til 31 mill. (Heraf var der ca. 10.000 danske turister i 2011 og godt 30.000 i 2018).

Så derfor tager vi afsted til oktober for at gense Japan. Mere om denne tur vil følge senere.