onsdag den 7. juli 2021

Drømme om fremtidige vandringer

Det går vist meget godt i Danmark med Covid-19 virussen. Virkelig mange - især af os ældre - er blevet vaccineret mod sygdommen og der er ikke særlig mange indlagte på hospitalerne lige nu. Hvordan det går i verden udenfor Danmark er det sværere virkelig at få begreb om, men man kan jo håbe på, at det også går bedre der.

Derfor kan man nok godt tillade sig at drømme lidt om at komme ud og rejse igen. Både til de varme sydeuropæiske lande med strande og sol og vand og til de mere eksotiske med lange vandringsruter.

Vores to rejser til Japan har givet store oplevelser og - måske ikke mindst jeg - håber at vi kan vende tilbage til Japan og vandre nogle lange ture i det fantastiske land.

Én af de klassiske ruter - om end måske ikke den smukkeste nu til dags - er vejen mellem Kyoto og Tokyo: Tōkaidō (東海道). Den blev etableret i 1600-tallet som én af de fem hovedveje, der skulle forbinde hovedstaden Edo (nu Tokyo) med provinserne. (Se kortet neden for).

Tōkaidō vejen er ca. 500 km lang og følger stort set Stillehavskysten fra Tokyo og syd-vest på. I hvert fald så langt det er muligt, inden den drejer ind over land mod Kyoto, den gamle hovedstad. 

Ifølge det altid oplysende internet, så kan man sagtens vandre Tōkaidō uden større problemer. Man skal bare have 20-25 dage til rådighed. Det skulle ikke være nogen vanskelig rute, men med megen vandring i byer og ikke så megen vandring ad den oprindelige vej, som man kunne ønske sig.

Som en del af datidens infrastruktur blev der etableret 53 post stationer (shukuba) så de rejsende kunne hvile, spise og overnatte undervejs. Disse 53 Tōkaidō stationer er blevet udødeliggjort gennem Utagawa Hiroshiges "53 Tōkaidō stationer". I alt 55 tegninger/tryk med de 53 stationer samt start og slut i henholdsvis Tokyo og Kyoto.

Det skulle være muligt undervejs at genkende steder fra Hiroshiges tegninger.

Det ville være vildt, hvis man kunne vandre forbi og genkende et sted som dette (Station 13: Hara):



Eller dette: (Station 35: Goyu):

 

Én af de andre af de gamle veje (Kaidō) hedder Nakasendō (中山道)

Den går også fra Tokyo til Kyoto, men op igennem bjergene inde i landet.

Man kan naturligvis også vandre denne rute, men det skulle være meget mere anstrengende med mange stigninger.

Så foreløbig er en af drømmene at vandre Tōkaidō (東海道).

I øvrigt løber de fem veje: (五街道, Gokaidō) ifølge Wikipedia således: