tirsdag den 30. september 2008

Santa Catalina de Somoza - 536 km

Vi bor inat på et dejligt albergue (men i eget værelse med bad) i en lilllebitte landsby med et langt navn. Jo mindre by jo længere og flottere navn. Vi er i næsten 1000 meters højde og skal ivde næste par dage op over 1500 meter.

Vi har ikke fundet noget internet i flere dage, så vi har hverken kunnet tjekke mail eller læse de forhåbentlig mange kommentarer på bloggen.

Vi er over 2/3 af turen til Santiago og har lige spist en fremragende fiskesuppe. Ret utroligt her inde i landet. Så vi sover nok godt om ikke ret længe.

Santa Catalina de Somoza - 536 km

mandag den 29. september 2008

Hospital de Orbigo -509 km

Vi har nu bevæget os på Mesetaen i 9-10 dage og er godt trætte af den, selvom den er nem at gå på. Billedet viser Hanne foran en majsmark og langt ude i horisonten de næste bjerge. Vi tror vi i morgen når helt ud af Mesetaen og også når igennem Astorga.

Det har været turen flotteste dag vejrmæssigt med sol og ingen vind. Vi har gået 29 km idag og er altså nu over 500 km og har under 300 km til Santiago. Alt sammen dejligt. At jeg er blevet forkølet og har fået en ny lille vabel, kan ikke ødelægge idyllen på Caminoen.

Hospital de Orbigo - 509 km

søndag den 28. september 2008

La Virgen del Camino - 480 km

Endnu en flot solskinsdag og en helt utrolig katedral. Idag er vi gået igennem Leon, hvor der var fest og ballade og gratis vin og udklædte folk i lange baner. På en måde var det en dårlig pilgrimsdag, fordi vi ikke havde kirken og gaderne for os selv. På den anden side var det ret sjovt og festligt. Katedralen var umådelig flot og helt forskellig fra de øvrige vi har set på vejen. Denne var langt lettere og lysende med de utallige glasmosaikker. En god oplevelse, men hvor har store byer kedsommelige forstæder, både når man går ind og når man går ud igen. Det var lige før vi savnede Mesetaen.

lørdag den 27. september 2008

Mansilla de las Mulas - 455 km

Vi er ved at vaere enormt traette af Mesetaen. Den er bare uendelig flad og laaaaaang. Saa i dag tog vi et ordentligt skrub og gik 36,5 km! ( Det er vel ca. som fra Koebenhavn til Roskilde af Roskildevej). Det var ikke saa haardt som frygtet, bl.a fordi Mesetaen bare er saa flad og lige ud. Og efter jeg ved ikke hvor mange dage paa den, keder den os aerlig talt ogsaa en del.

Vi bliver i bedre og bedre form (jf. billedet). Der er vist roeget et par kil0 eller mere.

I morgen gaar turen til Leon og katedralen der. Det bliver dejligt med noget andet end enorme stubmarker eller nyploejede jorder, der straekker sig over km efter km.

Vi ser mange flotte rovfugle (oerne og isaer gribbe). Det har vaeret dejligt at se paa dem i kikkerten.

fredag den 26. september 2008

Sahagun - 418,5 km

Saa har vi passeret halvejspunktet mellem St-Jean-Pied-de-Port og Santiago!

Vi har nu kortere vej tilbage end vi har gaaet. Det er meget tilfredsstillende.

Vi har faaet os et dobbeltvaerelse paa et relativt nyt albergue med gratis internet og ingen koe, saa derfor skriver jeg dette indlaeg direkte paa bloggen.

Ioevrigt en fin dag med flot solskinsvejr, men - for nu at skrive det ligeud - pissekoldt, fordi der blaeser en nordenvind, som bare gaar gennem marv og ben.

Turen over mesetaen er ellers ogsaa flot. Der er fladt, men der sker alligevel meget, saa vi keder os paa ingen maade. Vi har der ogsaa supergodt sammen, saa der er bare en rigtig god tur for os.

torsdag den 25. september 2008

Calzadilla de la Cueza - 396 km

Endnu en relativ kort vandring på kun 17,5 km over totalt flad Meseta. Vi prøver at finde hotel eller lignende fremfor albergue eller refugie. Det er altså sjovere bare at være to på rummet fremfor 10. Det betyder, at vore dagsmarcher kommer til at variere med hotel mulighederne. I næste uge bliver der derfor nogle lange marcher.

Vejret er fortsat flot. men langt køligere end vi havde troet på dette tidspunkt og sted.

Calzadilla de la Cueza - 396 km

onsdag den 24. september 2008

Carrion de los Condes - 378,5 km

Udsigten fra vores værelse på nonneklostret "Monasteria de Santa Anna". Fint sted og så har vi også prøvet det. Vejret er flot med sol, men koldt pga vinden. Mine vabler har det fint - ingen problemer mere.

Noget helt andet: Caminovandringen er i sig selv en kur. Vi kommer i bedre og bedre form og vi - tror vi - taber os. Medvirkende til dette er pilgrimsmenuerne. De fleste steder kan man få en sådan for 8-12 euro. Menuen består af en primo plato (f.eks suppe eller salat), en segundo plato (f.eks kylling eller kanin) og endelig en postre (f.eks is, frugt eller (ofte) flan). Dertil serveres brød og vin. En hel flaske som vi plejer at tømme! Vinen har hidtil været rigtig god, så måske er vi også på rødvinkur ;-) Det vil nok være svært at være vegetar og pilgrim og samtidig overleve. Bortset fra den blandede salat er der ikke mange grøntsager på menuen. Er man en rigtig sulten mand, som en af mine gamle venner, så vil pilgrimsmenuen nok heller ikke slå til.

Carrion de los Condes - 378,5 km

tirsdag den 23. september 2008

Fromista - 360 km

Efter vores dejlige hviledag i Castrojeriz er vi i dag gaaet 26 km hen over Mesetaen til Fromista, hvor der er en fantastisk romansk kirke fra 1066. Jesper staar foran den. Pladsen er ved at blive restaureret. Kirken er inden i den enkleste vi hidtil har set, men meget smuk.

Det gaar bedre med mine vabler efter hvile og gaffatape oeh Compeed ;-) Saa alt i alt er vi godt gaaende.

Det har vaeret flot vejr i dag med sol og blaest. Det er varmt i solen, men koldt i skyggen. Da vi startede vandringen i morges kl 7.30 var det stadig moerkt. Foerst kl. 8 var det lyst. Solen faar foerst rigtig magt ved 10-tiden.

Det er stadig en fornoejelse at laese jeres kommentarer til turen, ogsaa naar det er krydret med nyheder om baade dette (fodbold) og hint (finans). Vi kan jo kun laese kommentarer, naar vi har faaet interenet adgang, og det er en knap resource her paa vejen. De fleste steder putter man en 1-euro i, og saa faar man 20 minutter til at klare det hele. Men da der ofte sidder en raekke og venter paa at komme til, saa kan man kun sjaeldent (1. gang i dag) tillade sig ekstra 20 minutter paa nettet. Vi tjekker jo ogsaa mails paa vore hotmail-adresser, men der er kun lidet der.

mandag den 22. september 2008

Castrojeriz - 334 km

En rigtig hviledag med kun 10 km i sandalerne. Både pga. mine nu 3 vabler og for at slappe lidt af er vi kun gået de 10 km til Castrojeriz, hvor vi har fundet et dejligt lille hotel, hvor vi har hvilet og plejet os selv (karbad). Det har regnet lidt i eftermiddag, men det har vi så bare kunnet betragte uden at blive våde. Det har været fint at slappe af, men det bliver også fint at gå videre i morgen.

Castrojeriz - 334 km

søndag den 21. september 2008

Hontanas - 324 km

På vejen hen over den flade Meseta (som ikke føles helt så flad at GÅ på) fik vi vasket vore ømme fødder i Arroyo San Bol. Det skulle medføre at vi ikke får problemer med dem senere på Caminoen. Vi er lige begyndt på Mesetaen, men vi har fundet ud af at der bliver MEGET varmt om eftermiddagen, hvis solen skinner. Iøvrigt igen en stor stor tak for kommentarerne, ikke mindst fra Jørgen, vores mest flittige kommentator. Vi læser dem med megen fornøjelse også når de er fyldt med nyheder. Så fortsæt medbdet!

Hontanas - 324 km

lørdag den 20. september 2008

Tardajos - 303 km

Så har passeret den fantastiske katedral i Burgos. Den var overdådig - et overflødighedshorn af barok og hvad ved jeg. Utrolig rig og også smuk: træskærerarbejder som vi aldrig har set det før, malerier og skulpturer - alt var der. Vi kan ikke både vandre og være turister, så vi er fortsat på Caminoen og rammer imorgen mesetaen.

Burgos - 294 km

fredag den 19. september 2008

Atapuerca - 273 km

Vi har nu vandret den første tredjedel af vejen til Santiago. Og det efter en rædselsfuld nat. Først fejrede 40 spanske kampklædte og våbenbehængte soldater et eller andet lige under vores værelse, der lå ovenpå restauranten. Det var med taler og sange og råben og vi var pissebange for at de skulle fejre ved at skyde op i loftet. Senere kom især Hanne dog i en endnu værre kamp, da hun opdagede væggelus i sengene. Hun slog 6 ihjel og vi sov ikke så meget resten af natten. Ligenu har vi et dejligt værelse og håber vi ikke har fået noget af utøjet med.

Atapuerca - 273 km

torsdag den 18. september 2008

Villafranca Montes de Oca - 250 km

En lidt sur dag på Caminoen: gråt og diset vejr og en sti, der på 7 km fulgte en enormt trafikkeret landevej, som om stien bare var et ekstra spor. Desuden lugtede der meget landligt (læs gylle). Der nemlig ikke længere vinmarker, men kartoffel- og kornmarker. Kornet er høstet, mens portugisiske daglejere samler kartoflerne. I løbet af eftermiddagen lettede vejret, men til gengæld er jeg vist her på 12. dagen ved at få en vabel :-( Det har også lige regnet lidt, så intet billede idag.

onsdag den 17. september 2008

Castildelgado - 227,5 km

Så er vi gået fra Rioja ind i Castillien&Leon på den hidtil længste vandring på 27 km. Vi er noget brugte ligenu. Det begyndte med overskyet og koldt blæsende vejr, men efter middag blev det flot sol og blå himmel. Og varmt. På vejen fik vi - udover en øl - også besøgt en utrolig kirke med en levende høne og ditto hane (hvide italienere). Det er interessant at se, at det ikke bare er Nepal, dyrene tilbedes ;-) Kirkerne og ikke mindst deres indre udsmykning er helt overdådige. Nogle ligefrem opulente i deres rigdom og fremvisen af guld og skatte.

Castildelgado - 227,5 km

tirsdag den 16. september 2008

Azofra - 200,5 km

En dag paa caminoen betyder, at man lader sit vaekkeur ringe kl. 6.30, maaske faar morgenmad ved 7-tiden, eller bare noejes med en kop te lavet med dyppekogeren. Saa afsted ved 8-tiden, vandre et par timer eller 3 afbrudt af hvil og kaffe/te pauser og saa vandre videre et par timer eller 3 indtil man efter sine 6 -7 timer paa vejen er fremme ved hotellet eller refugiet.

SAA bader man! Og efter det saa vasker man toej, dvs. sokker, underbukser, skjorte, bh og bluse. Naar det er Hanne, der staar og vasker paa refugiet i Azofra, er det naturligvis kun fordi jeg jo skulle tage billedet.

Efter bad og vask hviler man i nogle timer paa sengen inden man gaar ud og finder et sted at spise ved 19 - 20-tiden. Efter maden er det normalt bare paa hovedet i seng. Ogsaa fordi der altid vanker rigtig dejlig spansk roedvin til pilgrimsmenuen. 1 flaske til to!

Dagen i dag har vaeret den vejrmaessigt flotteste: sol og varme! Herligt.

Vi er ogsaa fortsat godt gaaende uden problemer.

mandag den 15. september 2008

Navarrete - 177,5 km

Navarrete - 177,5 km

Endelig en flot solskinsdag fra morgenen. Men en rigtig kold vind indtil middag. Flotte landskaber med masser af vinmarker - nu er vi i det rigtige Rioja-område. Vi vandrede forbi en stor sø med masser af fugle - dejligt. Vores kondition er ved at blive bedre, vores lægge er stadig ømme og vi er fortsat uden vabler. Navarrete er endnu en sød gammel by, men ikke så skæg som Viana.

søndag den 14. september 2008

Viana (med tyreløb) - 155 km

Da vi kom til Viana var der bare fest og tyre i gaderne. En dag, der startede overskyet og kold er bare endt i fest og farver: hvide og røde. En skæg dag som vi overhovedet ikke havde ventet os. Vi var også til tyrefægtning, men en meget mild slags uden blod, men alligevel sure tyre. Fortsat ingen vabler, men vi nyder Rioja'en...

Viana (med tyreløb) - 155 km

lørdag den 13. september 2008

Los Arcos - 136,5 km

Afslappet med en øl efter en fin tur på 21 km i et lidt koldt og blæsende vejr, som dog er endt i solskinsvejr. I morges var vi forbi vinfontænen i Irache og fik en dejlig kop rødvin (god!) fra den altid løbende vinhane. Iøvrigt tak for kommentarerne, som vi glæder os over når vi finder en internetforbindelse. OG vi har ingen vabler endnu :-) og vi har dog gået i 7 dage nu.

Los Arcos - 136,5 km

fredag den 12. september 2008

Estella - 115,5 km

Billederne på denne moBlog er taget med min qtek9100 telefon, som kun optager med 1,3megapixel. Derfor er det måske ikke særlig tydeligt, at det er noget af vasketøjet, jeg bærer på ryggen fra Puente la Reina til Estella. Iøvrigt en fin tur og dag med nogen sol og mange skyer og vind. Flotte gamle byer med mest romanske kirker. Estella er ogsaa fyldt med skoenne kirker og klostre.

Estella - 115,5 km

Her ses Jesper med sokkerne haengende til toerre paa rygsaekken. Vi er paa vej fra Puente la Reina til Estella, og dette skrives fra en pc i Estella.

torsdag den 11. september 2008

Puente la Reina - 92,5 km

På turen fra Pamplona skulle vi lige op over en 780 meters højderyg med mindst 50 store vindmøller, men vejret var fint og humøret højt. Efter højderyggen skiftede vegetationen så nu vokser her vin og oliven. Vi er ikke kommet særlig langt sydpå, så må være fordi vi nu er nået ned i godt 350 moh. Byerne vi går igennem er utrolig rene og velholdte selvom mange af dem jo er ret gamle: broen på billedet er fra det 11. århundrede. Fødderne har det fint, men vores underlæg er ømme.

Puente la Reina - 92,5 km

onsdag den 10. september 2008

Pamplona - 69 km

Pamplona - 69 km

En flot vandring i smukt solskinsvejr fra Zubiri til den smukke gamle by, Pamplona. En tur på 21,5 km ligesom igår, men uden særlige stigninger eller nedture. Vi fulgte for det meste en flod med gamle broer. Endnu en god dag, faktisk bedre end frygtet pga. strabadserne igår. Nu glæder vi os til at se på Pamplona.

tirsdag den 9. september 2008

Zubiri - 47,5 km

En hård dag fra Roncesvalles til Zubiri. Det var en vandring op og ned og op og ned, som blev endnu værre fordi det har regnet lige fra i formiddags. Det har heldigvis været lunt, så vi har ikke frosset under vores ponchoer. Men nok blevet lidt fugtige. Turen idag gik igennem bøgeskove og vegetationen ligner meget den danske. Ingen billeder fra idag pga. det sure vejr.

mandag den 8. september 2008

Roncevalles - 26 km

Vi har haft en fantastisk flot dag med vandring over Pyrenaerne fra Orisson til Rncevalles. Vi saa masser af gribbe paa turen: flotte store fugle , der bare laa og svaevede i vinden og saa slog et ñlille slag en gang imellem. Det er en rigtig flot tur, som bare kan anbefales til fremtidige pilgrimme. Men de advarlser, der staar i boegerne om at det kan vaere farlig er nok rigtigt, for vi havde nogle enorme vinde, der naesten sendte os afsted.

Vi har stadig fine foedder og ben, selvom vi altsaa har vaeret op over 1440 meter og ned igen til 952 moh. her i Rncevalles.

Roncevalles er bare to hoteller, et kaempe - raedselsfuldt refugie - og et enormt abbedi med en kirke, hvor vi ioevrigt gaar til messe her kl. 20.00, naar vi har spist vores pilgrimsmenu til 9 euro.

søndag den 7. september 2008

Orisson - 8 km

Efter at have overnattet i St-Jean-Pied-de-Port, som er en utrolig sød og gammel by, er vi så kommet afsted på vandringen mod Santiago. Folk er fantastisk søde, både pilgrimme og de lokale. Vi overnatter nu i 750 meters højde i vores eget lille værelse på refugiet. Det er gået fint med fødderne denne første dag.

Orisson - 8 km

lørdag den 6. september 2008

Så er vi klar til afrejse - 0 km.


Så er vi endelig ved at være klar til at tage afsted på vores Caminotur. Alt er pakket og klart. Hanne har 6 kg. i sin lille blå rygsæk og jeg har 9 kg. i min lidt større røde rygsæk.

Mit kamera er ikke medregnet, men man kan se, hvad det vejer i paklisten ;-)

Vi flyver med Sterling fra Kastrup i dag kl. 17.25 og skulle være fremme i Biarritz kl. 20.20. Derfra vil vi tage lufthavnsbussen ind til Bayonne og finde et hotel nær banegården.

Vi glæder os vildt til turen.

Opdateringen af bloggen skal fremover jo ske via mobiltelefonen, så vi håber teknologien virker.