søndag den 29. juli 2012

Kort over den planlagte vandring

Denne blog drives jo på Google software og ligger vel et eller andet sted i "skyen". Derfor burde jeg også kunne finde ud af at lave et kort - som også er Googles - der viser vores rute.

Vi begynder vandreturen i Le Puy-en-Velay og skulle gerne slutte i St. Jean Pied-de-Port.Begge steder er angivet på kortet med henholdsvis blå og rød dims.


Vis Rutekort over Chemin du Puy på et større kort

I første omgang bliver det vist kun til selve kortet med markering af start og slut, men jeg vender tilbage med mere efterhånden som jeg finder ud af det ;-) 

Jeg har - måske kun midlertidigt - indsat et lille statisk Google-kort øverst til højre på bloggen, så det med det samme er muligt at se placeringen af Via Podensis eller Via Podiensis eller Chemin du Puy eller GR65. Kær rute har mange navne. 

Det lille kort er lånt fra http://pilgrim.peterrobins.co.uk/routes/details/puy.html
som har en udførlig beskrivelse og masser af kort mv. om ruten.

Vores tidligere vandreture og den kommende



På ovenstående kort, som jeg har lånt fra Alison Raju's "The Way of Saint James" (Le Puy to the Pyrenees) A Walkers Guide, Cicerone 2010, ses de to ruter, vi har vandret og den vi agter at vandre i år, samt 3 andre ruter i Frankrig.

Vi vandrede i 2008 Camino Francés fra St. Jean Pied-de-Port til Finisterre over Santiago de Compostella (rød streg), og i 2009 første del og i 2011 anden del af Via de la Plata fra Sevilla til Astorga (grøn streg).

I år er det så meningen, at vi vil vandre Via Podensis fra Le Puy-en-Velay til St. Jean Pied-de-Port (blå streg).

tirsdag den 17. juli 2012

Nyt navn på bloggen

Bloggen har fået et nyt navn, og udseendet er også - synes jeg - frisket noget op med nye farver og layout.

Navneændringen skyldes det enkle, at vi til august d.å. tager til Frankrig for at vandre ad Via Podiensis, eller som den kaldes på fransk "Chemin du Puy". Planen er, at vi skal vandre fra den lille by Le Puy en Velay i til St. Jean-Pied-de-Port.

St. Jean-Pied-de-Port var den by ved foden af Pyrenæerne, hvorfra vi startede vores første vandring i Spanien i 2008.

Vores vandring i år vil om alt går vel føre os igennem 715 km af Sydfrankrig.

Vi er blevet meget inspireret af en meget sød og fin hjemmeside skrevet af et australsk par på nogenlunde vores alder:

http://walkinginfrance.info/

Der står mange gode råd til nye vandrere og om se særegne franske forhold. Især siden med beskrivelsen af deres vandring af Chemin Le Puy er god at læse inden turen: http://walkinginfrance.info/?page_id=3916

Vores hoved informationskilde er en bog, der har denne hjemmeside:

http://www.chemindecompostelle.com/index.html

 Personerne bag denne hjemmeside har udgivet en guidebog: "Miam Miam Dodo sur le GR65". Den er ganske fornøjelig og indeholder simpelthen alt det en vandrer kan ønske sig af informationer om overnatningsmuligheder, spisesteder, cafeer, vandhaner, brønde, posthuse og alt muligt andet.

Det eneste problem ved bogen er, at den er skrevet på fransk, og ikke det skolefransk jeg lærte for næsten 50 år siden. Der er umådelig meget slang og "franglais" og andre nye ord i den. Heldigvis har jeg fundet en genial ordbog til mine android gadgets: "Dictionnaire Francais-Anglais Larousse". Den virker også uden internetforbindelse, men med forbindelse kan man få den til at udtale ordene både på fransk og engelsk.