søndag den 29. september 2019

Så er vi ved at være klar til Japan

For en gangs skyld har vi pakket kufferter til vores efterårstur!

Vi har naturligvis også vores gode Osprey rygsække med, men de er i år ganske lette, fordi vi har næsten alt vores grej i to kufferter. Rejsen i år er jo både land og by, både bjergvandring og bytur, både pilgrimsvandring og turisttur. Og når vi skal vandre pakker vi om og lader kufferterne stå i Nara hos vores søde venner dér.

På en måde er vi ligeså spændte på, hvad der venter os i år, som vi var sidste år, selvom det er en helt, helt anden rejse i år. 

Vi synes, vi kender lidt til Japan, men dels blev vi vanvittigt forkælet, nærmest feteret, når vi gik rundt på Shikoku med rygsække og i vores pilgrimsjakker, dels var vi langt ude på landet med få og mest gamle mennesker. I år er vi bare helt ordinære turister i først Nara med 360.000 indbyggere (altså lidt mere end Aarhus), og efter vandringen i Kumano Kodo, så Kyoto med 1,4 mill. (som København) og derpå Tokyo med 10 mill. i selve byen og 38 mill. når man regner hele området med. Så det bliver noget af en anderledes Japan tur i år end sidste år.

Vi glæder os mindst lige så meget som sidste år og i år er ét af usikkerhedsfaktorerne væk, idet alle overnatninger er forudbestilt hjemmefra. Så nu kan aftenerne bruges til at læse op på, hvad vi vil se og besøge og opleve og ikke på planlægning.


1 kommentar:

schaila sagde ...

Kufferten pakket
Sanserne er parate
Til nye indtryk