mandag den 20. december 2021

Booster- eller re-vaccinationerne og omikron

Både Hanne og jeg har nu fået 3. vaccinestik med Pfizer BioNtech mod Covid19, hvilket vi er rigtig glade for. De fleste over 50 år i familien i øvrigt har også fået deres "booster"-stik, som det nu hedder på nydansk. Pr. dags dato har i alt 35 pct. af befolkningen fået dette stik, svarende til lidt over 2 millioner indbyggere i Danmark. Stikket hedder nu "første" revaccination på Statens Serum Instituts hjemmeside, så der er nok en forventning om mere end én fremtidig revaccination .

Nedenfor er vist en graf fra https://ourworldindata.org/ som viser antallet af booster- eller re-vaccinationer pr. 100 borgere i de lande, jeg sammenligner Danmark med på denne blog.

Danmark og Grækenland havde indtil for nogle dage siden næsten samme udrulning af revaccination, men nu er andelen vokset kraftigt i Danmark. Af andre grafer (vist tidligere 27. april 2021) fremgår det, at Grækenland har en kolossal vækst i andelen af døde pr. million indbyggere. Grækenland har inden for de seneste måneder "overhalet" mange lande og har nu flere døde pr. million indbyggere end Spanien. Det er endnu ganske uklart for mig, hvorfor det står så skidt til i Grækenland.

 

Siden slutningen af november 2021 har den nye omikron variant gjort sin entre på verdensscenen. I denne graf ses hvordan denne Covid19-variant har bredt sig i de enkelte lande. Det forventes, at omikron-varianten vil være dominerende i løbet af en måneds tid. Tallene skal tages med det forbehold, at der "sekventeres" (som det hedder) i forskelligt omfang mellem de enkelte lande.

Ingen kommentarer: