torsdag den 15. april 2010

Esporles via Valldemossa til Deia

Dejlig morgenmad på hotellets terrasse. Køligt, men alligevel dejligt. Afsted kl. 9:30 mod Valldemossa. En tur beregnet til ca. 3,5 timer. 

Det blev en god, men hård tur. Vi nåede helt op i 704 m.o.h. Hanne var kun bange én gang.





Min planlægning viste sig at helt håbløs. Jeg havde lige glemt, at 10 km i bjergene absolut ikke svarer til 10 km ad en landevej, så da vi nåede Valldemossa nåede vi heldigvis kl. 14:00 bussen til Deia. 

Vi skulle have gået først de 10 km fra Esporles op over bjergene til Valldemossa, og så fra Valldemossa op over de næste bjerge til Deia, men det blev altså en bus det sidste stykke. 

Egentlig burde jeg havde kunnet forudse, at bjergene på Mallorca er pænt høje og "Ruta-de-Pedra-en-Sec" ikke bare er som en tur på Lolland, for jeg havde set - men åbenbart ikke forstået - dette højdekort:



Deia er en sød lille by, men det er køligt og overskyet. Pension Miramar (€95) var lidt af en skuffelse. Ingen komfort overhovedet - ikke engang et vandglas. Men vi fik en dejlig middag i Deia. 

Deia er i øvrigt en dejlig lille by med masser af appelsin- og citrontræer. Her er meget smukt faktisk.

Morten ringede kl. 19:44 og havde behov for at snakke. Der var sket det, at en islandsk vulkan Eyjafjallajökull var eksploderet og havde sendt en askesky over 10 km op i atmosfæren. Frygten for den vulkanske askes indvirken på jetmotorer fik den 15. april 2010 lukket luftrummet over Danmark, Færøerne, Norge, Storbritannien og Irland.

Ingen kommentarer: