lørdag den 31. august 2013

Chanaz til Yenne i alt 93,9km

En smuk, smuk vandringsdag med fremragende vejr og dejlige stier.
Det er blevet varmt hernede, men lange strækninger er skovstier med megen skygge. Turen idag gik gennem store vinområder: smukt så det ud, men det bliver næppe den eneste dag med mange vinmarker, når man nu skal passere Rhone dalen ;-)
Vi møder næsten ikke andre vandrere. På de foreløbig fem vandringsdage har vi mødt 12, men tre af dem er bare på en tredages weekendtur og seks af dem er en gruppe tyskere fra Nurnberg, der gør i alt 200 km om året, så de slutter formentlig længe inden Le Puy-en-Velay.
Så udover os selv har vi faktisk kun mødt tre "pilgrimme" som os.
I dag lørdag har der som sædvanligt i Frankrig været en del cyklister på vejene. Enten mountainbikes eller racercykler. Men vi har stort set ikke mødt nogen cyklister på "vores" stier.
Nu glæder vi os til en god middag her på hotellet efter det makværk vi fik igår.

fredag den 30. august 2013

Pont du Fier til Chanaz i alt 78 km

Dagens vandring var fuldstændig flade 18 km langs Rhone. På en måde meget varieret og på en anden måde lidt triviel. Stien gik det meste af vejen tæt på floden, men uden man rigtig kunne se den for den meget tætte og frodige bevoksning. Der var fantastisk mange blomster langs stien. De fleste nogen vi kender af navn, som sommerfuglebusken, andre som vi kender uden navn og atter andre helt ukendte. Men smukt var det.

Men turen var også lidt kedelig, fordi vi kun få steder kunne se ud oven floden. Til gengæld var dagen vandring så ganske let.

Slutpunktet på dagens etape viste sig at være en meget, meget sød lille by, Chanaz, der ligger ved en kanal, der forbinder en stor sø Lac du Bourget med Rhone. Byen er ganske lille, meget charmerende og meget overrendt om dagen. Klokken 19 blev her helt stille og kun en ekstremt dyr restaurant og en mere beskeden er åben.

Vi spiste på den beskedne, hvilket vi nok ikke skulle have gjort, for magen til kedelig mad skal man gå meget lang efter. Det var formentlig lokalt, men trist og smagløst.

Vores værelse er modsætning maden rigtig dejlig og sødt, for nu ikke at sige ganske lækkert. Udsigten - som ses på billedet - er heller ikke ringe.

torsdag den 29. august 2013

Pont du Fier

Hanne ved floden Fier med vasketøjet i baggrunde på hegnet ned til floden.

Frangy til Pont du Fier i alt 59,4 km

En dejlig dag med sol og varme og ikke alt for mange, lange kilometre. Kun 17 km. Men vi kom alligevel endnu en gang til at gå noget mere op og ned end forventet.
Vi har nu for anden gang mødt floden Rhone. Første gang var i Geneve, hvor vi passerede Rhone lige syd for Lac Leman. Og nu er vi så nået ned til den igen ved en sød lille by Seyssel. Efter Seyssel har vi fulgt Rhone en times tid. I morgen skal vi følge den hele dagen, hvilket skulle betyde, at vi får en helt, helt flad strækning for vores vandring.
Efter Hotel Modernes noget spartanske tilbud nyder vi det værelse vi har fået på Rotisserie du Fier. To etager, adskilt toilet og bad, kaffe og te og småkager (speculaser), fire senge, tv osv. Men allerbedst, at vi kan sidde i haven og nyde solen og en god øl.
Vandringsturene byder på mange glæder. En af dem er fornøjelsen ved at kunne spise rigeligt af den gode franske mad. Så lige nu glæder vi os til den mad vi har set kokken arbejde på.

onsdag den 28. august 2013

Col du Mont-Sion til Frangy i alt 42,5 km

Det havde øsregnet hele aftenen og formentlig natten med, og om morgenen kl. 7, da vi stod op, var det enormt tåget og vi kunne faktisk ikke se ret langt.
Vi havde forventet en relativ let dag, selvom vi godt vidste, at vi skulle lidt op og ned. Men fordi det nu også var anden vandringsdag - og første sad i benene - så blev det en temmelig hård dag. Solen kom frem om eftermiddagen og det blev varmt, så vi er ret brugte også i dag.
Vi bor i Frangy på Hotel Moderne, og det har det givet været da det blev bygget for 80-90 år siden, men her er rent så det går.
Vores aftensmad blev en rigtig menu fra Savoien: noget tung bondekost med vildsvinepate med cornichoner, pølse med brasede kartofler og som dessert en "fromage blanche" altså hvid ost. Det sidste var ikke noget for Hanne, men jeg syntes den var ok, fordi man åbenbart kunne strø godt med sukker på. Nu var det en menu, så osten var ikke lige det vi havde for øje, da vi valgte den. Vi fik en dejlig åben hvidvin til. God, men ikke så god som den savoiske rødvin vi fik i går aftes.
Ingen billeder i dag, da Hotel Moderne ikke lige netop er udstyret med wifi, så dette sendes pr telefon.

tirsdag den 27. august 2013

Geneve til Col du Mont-Sion i alt 22,5 km

En god, men også relativ hård start på årets vandring. Heldigvis var vejret med os. Der var lovet mulighed for regn, men der kom kun nogle få dryp lige inden vi entrede vores hotel.
Turen gik nede fra Geneve op til knap 900 m.o.h. Altså en stigning på godt 500 m, men altså fordelt på 22 km. Vi er lidt brugte nu, men vi nød turen, som jo først gik gennem det halve Geneve, derpå over det mindste grænsested man kan tænke sig. Faktisk var det først, da skiltene på ruten skiftede til de sædvanlige franske rød/hvide, at vi sansede landegrænsen.
Efterhånden gik det mere opad gennem skove og flotte marker. Alt i alt en flot og god start på turen.
Dagens foto er af to vandringsmænd midt inde i en skov.

mandag den 26. august 2013

København til Geneve

En fin flyvetur med et ret lille, men meget behageligt SASfly. Kun 4 sæder pr. række og 22 rækker. Vejret her i Geneve er fint og varmt, hvilket vi kom til at mærke, da vi vandrede fra lufthavnen til vores hotel.
Egentlig havde jeg regnet med at tage Ibis-hotellernes shuttlebus, men det viste sig desværre, at Ibis-bussen ikke kørte til vores Ibis-hotel :-(  Til gengæld fik vi så set noget mere af Geneve end vi havde planlagt. Og vi fik vandret 1 - 1 1/2 time mere end beregnet
Jeg har i 1984 og i 1985 boet her Geneve i godt 3 uger af gangen, men bortset fra det enormt flotte springvand i søen, er der ikke meget jeg kan genkende.
Vi nåede i eftermiddags at besøge de to store katedraler/domkirker i byen. I den katolske Basilique Notre Dame fik vi vores første stempel i vores pilgrimspas i denne omgang. Den protestantiske Cathedrale Saint-Pierre var også flot, men noget mere spartansk udrustet end den katolske.
Vi spiste en dejlig middag: dagens ret med 2 glas rødvin, vand og kaffe og te. 62 CHF eller 372 kr., så var det også betalt.
Nu glæder vi os bare til at komme afsted i morgen - ud af det dyre Schweiz og ind i det dejlige Frankrig.

lørdag den 24. august 2013

Så er vi ved at være klare til at tage afsted

Så er vi ved at have pakket de to små rygsække med vores grej til turen. Det er ikke meget nyt vi har anskaffet denne gang, men vi har dog købt et par ting:

1) Nye indersokker. For de gamle Falke-sokker holder ikke ret længe. Nu har vi så købt indersokker af et andet mærke og prøver dem. Indersokkerne er utroligt vigtige for at ens fødder har det godt på vandringen, så man undgår vabler.

2) Nye "håndklæder". Selvom vi altid prøver at indlogere os på et Chambres d'Hotes eller hotel, hvor der altid findes håndklæder, så kan man jo komme ud for at skulle overnatte på et auberge eller albergo, hvor man ikke automatisk får udleveret håndklæder. Derfor har vi altid slæbt nogle såkaldte letvægtshåndklæder med os, men de er ikke særlig lette og de tørrer af H til. I år har vi købt 2 lyseblå mikrofiber gulvklude i Brugsen til (i alt) 30,- kr. De er hver på 50 x 60 cm, vejer 86 gram og tørrer glimrende!

3) Vi har i år også købt en lille smule ost og lidt pølse til vores frokost de første vandringsdage. Vi regner jo med at kunne købe frisk brød (baguette) hver dag i Frankrig. Vi lærte sidste år, at vi faktisk altid kunne finde et brødudsalg: man kan ikke tage brødet fra franskmanden! Tænk bare på da man forsøgte sidste gang i 1789!

Men ellers er pakningen som tidligere: ca. 6 kg. (ekskl. vand) for Hanne og ca. 9 kg. (ekskl. vand) for Jesper.

Vi glæder os til at komme afsted.

Det er på mandag tidligt om morgenen vi flyver med SAS til Geneve.