søndag den 21. januar 2018

Store planer

Her i vinterens mørke er der tid og ro til store tanker om nye vandringer. Og - som ændringen af bloggens "hoved" antyder - har vi tænkt på nye STORE vandringer, ikke bare i Sydeuropa, men også andre steder i denne verden.

Vi har næsten lagt en færdig plan om at vandre "Le Sentier Cathare" i Sydfrankrig, næsten nede ved Pyrenæerne. En relativ kort tur på godt 14 dage mellem catharernes  borge og slotte, men også relativt anstrengende på grund af bjergene.

MEN allerede sidste år - altså længe før Michael Bertelsen vandrede i DR2 - havde vi talt om - fablet om - at gå SHIKOKU 88 i Japan. Selvom Bertelsens TV-serie var lidt underlig og man ikke fik ret meget reelt at vide om hvad og hvordan og hvorledes, så satte serien alligevel påny gang i tankerne om den lange vandring.

Vi bliver jo ikke yngre, og hvis vi skal nå at kunne gå langt endnu en gang, så skal det nok være inden alt for længe. Så i stedet for at vandre "Le Sentier Cathare" i september i år, så arbejder vi nu på at vandre de 1.100 km på den japanske ø Shikoku mellem de 88 buddhistiske templer i oktober/november.



Der er rigtig mange overvejelser, man må gøre sig, når man som over 70-årig skal ud og rejse udenfor EU. For at få en rejseforsikring skal man afgive en helbredserklæring, og man kan eksempelvis ikke længere tilkøbe en skiforsikring, når man er fyldt 70 år. (Ikke fordi dette overhovedet er relevant for os). Forsikringerne er også noget dyrere. Man skal desuden vaccineres mod japansk hjernebetændelse, hvis man bevæger sig rundt på landet udenfor de store byer. Det koster 2.200 kr. pr. næse, men heldigvis dækker sygeforsikringen "danmark" halvdelen. Man skal naturligvis også have sin hepatitis B og sin stivkrampe/difteritis-vaccination i orden.

Udover at en sådan rejse formentlig er noget dyrere, så er der SPROGET!

I Frankrig kan jeg ringe hver aften og bestille værelse til næste aften, men hvordan pokker gør jeg det ude på landet i Japan, hvor man må formode, at engelsk kundskaberne ikke er så udbredte som i de store byer.

Så dette og meget andet indgår i vores overvejelser om årets VANDRING.





Ingen kommentarer: