søndag den 4. marts 2018

Uddybning af planerne og forberedelser

I de forløbne 5-6 uger siden seneste blogindlæg har jeg fortsat mine/vores forberedelser eller man kan måske snarere kalde det "studier" af vandringen på Shikoku 88.

Den aller aller vigtigste forberedelse har været at få anskaffet BOGEN til vandringen: "Shikoku Japan 88 Route Guide" (ISBN 978-4-8297-1058-6). Bogen er oprindelig skrevet af afdøde Tateki Miyazaki, men er oversat og - så vidt jeg forstår - videreudviklet af David Moreton.



Bogen er fantastisk! Men - synes jeg - og umiddelbart ganske svær at læse/bruge. Kortene er meget detaljerede og helt fyldt med informationer, som det tager nogen tid at vænne sig til.

Et eksempel på en kortside taget fra denne hjemmeside: www.shikokuhenrotrail.com


Klik på det lille kort, så det rigtig kan ses og studeres.

Men ellers er det jo fra det store internet, man kan og skal hente sine informationer nu til dags og der er i hvert fald tre vigtige hjemmesider med information om Shikoku 88. Udover ovennævnte findes der en japansk og en fransk hjemmeside, der hver for sig er rigtig gode:

Den japanske: www.henro88map.com eller www.awanavi.jp

Den franske: www.henro.free.fr 

Den franske side er både på fransk og engelsk (dog i blandet lidt fransk hist og her). Men siden er rigtig god og informativ.

Der findes også en række tyske hjemmesider fra personer, der har gået Shikoku 88 og som derefter har skrevet en blog om vandringen.

En meget sød og informativ blog/hjemmeside er skrevet af en tysk pige Tessa, der har levet og boet i Tokyo siden 2013: https://wanderweib.de

En anden tysk hjemmeside er skrevet af en tysk mand gift med en japansk kvinde. Den er også fin, men det er jo lidt "snyd", at i hvert fald konen kan japansk. Så går det hele jo nok lidt lettere ;-)

Alt i alt er der således rigtig meget at tage fat i og læse og studere inden den endelige beslutning om vandringen tages. Men alene forstudierne er jo en del af rejsen og oplevelsen!


Ingen kommentarer: