fredag den 1. november 2019

Lidt om "Dual Pilgrim"

If you have completed both the Kumano Kodo and Way of St. James then you are a “Dual Pilgrim”.
Sådan står der på http://dual-pilgrim.spiritual-pilgrimages.com/
"Way of St. James" er jo "Caminoen", som pilgrimsruten plejer at kaldes i Danmark, og refererer til pilgrimsvandringen til Santiago de Compostela i Spanien. 
Man kan vandre til Santiago de Compostela mange forskellige steder fra, men den mest kendte og mest traditionelle er fra Saint-Jean-Pied-de-Port i Frankrig og de godt 800 km til Santiago de Compostela.
Man behøver ikke at have gået alle 800 km for at have "gennemført" Caminoen. Man skal egentlig bare have gået godt 100 km.
Tilsvarende er der forskellige ruter som kvalificerer til at have gennemført Kumano Kodo.
Jeg har lavet en lille optælling på ovennævnte hjemmeside for oktober 2019 for at se, hvordan man har gennemført de to ruter.
I alt 127 er noteret på listen i oktober 2019. Heraf har 47 gået den "lange" Camino fra Saint-Jean-Pied-de-Port og 80 har gået en kortere rute. På Kumano Kodo har 118 gået det, der hedder Nakahechi-ruten og 9 har gået Kohechi-ruten.
* Camino Francés er ruten fra Saint Jean Pied de Port til Santiago de Compostela  ** "Kortere" er ruter kortere end Camino Francés
Af de ni, der har gået Kohechi-ruten er der fem, der har gået den lange Camino. 
 To af de fem er Hanne og mig!
Det var altså ikke så mærkeligt, at vi ikke mødte ret mange på vores vandring fra Koyasan til Kumano Hongu Taisha.
Og måske heller ikke så mærkeligt, at vi - og ikke mindst Hanne - syntes det var en hård rute, vi (jeg) havde fået valgt.

Ingen kommentarer: