onsdag den 24. oktober 2012

Opdatering af bloggen

Jeg har nu opdateret bloggens indlæg med oplysninger om de steder, vi har overnattet på. Altså, hvad stedet hedder, lidt om, hvordan det var og hvad det har kostet.

Desuden er der tilføjet noget om den forplejning, vi har fået på disse overnatningssteder.

Det er på denne tur - Chemin du Puy - lykkedes os helt at undgå at dele værelse med andre, selvom en del af stederne var gîtes, altså det, der svarer til alberguer i Spanien. Vi oplever nok, at kvaliteten af de franske gîtes er højere end de spanske alberguer.

Hotellerne har været af svingende kvalitet, men bortset fra et enkelt har de været ok.

Chambres d'hôtes, det der svarer til de spanske Casa Rural, og som egentlig er "Bed & Breakfast", har tilgengæld generelt været en fornøjelse at besøge. En del af dem har været fremragende og er steder, som vi kunne tænke os at besøge igen.

Generelt har vi spist bedre end på vores ture i Spanien:

Vi har altid fået morgenmad, der hvor vi har overnattet. På chambres d'hôtes er værelset altid med morgenmad. På gîtes har vi også altid fået morgenmad, men det er afregnet særskilt, ligesom på hotellerne. Men da vi så vidt muligt altid gik efter halvpension var morgenmaden nærmest en selvfølge. Morgenmaden har generelt været god. Ofte med brød, og næsten altid med croissanter! I Spanien kunne det knibe med at få ordentlig morgenmad på det sted man overnattede.

Vi har også på denne tur spist bedre frokost. Vi fandt ud af at man faktisk altid kan finde et brødudsalg, uanset hvor lille landsbyen er. En franskmand kan ikke undvære brød, så hvis bageren har lukket, så er der brødudsalg i tobaksforretningen eller et lignende sted. Brød opfattes som en menneskeret. bare tænk på 1789! Vi købte så noget ost og noget pølse til vores baguette og spiste det til frokost. Et simpelt baguette koster 0,85€, et mere lækkert "land"-baguette koster 1,20€, så det var ikke frokosterne, der tyngede vores budget.

Endelig, så spiste vi jo langt, langt bedre middagsmad her i Frankrig end i Spanien. For det meste 4 retter: forret, hovedret, ost og dessert. Og mere rigeligt end i Spanien. Vi gik aldrig sultne i seng og alligevel har vi hver tabt ca. 4 kilo.

Denne tur har været så god en oplevelse, at vi håber at komme tilbage til Frankrig. Enten på en ny vandring eller måske i bil. Vi får se.

Ingen kommentarer: