onsdag den 3. oktober 2012

Ostabat-Asme til St. Jean PdP i alt 733 km (igen)


Det var utrolig dejligt at nå frem til St. Jean PdP og at have gennemført den lange vandring vi havde bestemt os for. Men der er også noget vemod og lidt tomhed med i stemningen. For St. Jean PdP er fuld af turister (rigtig, rigtig mange) og af folk, som skal til at begynde deres Camino igennem Spanien, eller af folk, som fortsætter vandringen. Vi skal bare hjem! Det er både lidt fladt og samtidig dejligt.
Det var dejligt at gense St. Jean PdP, som er en lille meget sød, køn og hyggelig by fyldt med turister, pilgrimme, vandrere og masser af biler og trafik. Og dennegang har vi et noget bedre værelse end sidst i 2008, hvor vi kun med nød og næppe fik et lille luset hummer til en uhyrlig pris, fordi alt var optaget, da vi sent nåede frem til byen.
Som lige nævnt i det forrige blogindlæg, så har det været en utrolig dejlig sidste vandringsdag. Fra morgenstunden med en smuk, smuk solopgang, over en let vandring uden store højdeforskelle til den vellykkede afslutning af turen tidligt på eftermiddagen.
Vejret har været det mest perfekte vandrevejr, man kan tænke sig: sol og skyfrit, men ikke for varmt og ingen vind. Om eftermiddagen lunt i solen. (Og lidt koldt på værelset. Her er fyringssæsonen bestemt ikke gået i gang).
Det baskiske landskab her lige under Pyrenæerne er bare så smukt. Det kan minde om landskaber fra Alperne. Også husene kan ligne. Det er meget grønt og frodigt at se på.
I aftes havde vi også en dejlig oplevelse. Vi boede på et Gite, men havde eget værelse med bad og toilet, men man spiser jo sammen ved langborde på Gites (albergue på spansk, herberg på dansk). Og værten optrådte under aperitiffen med baskiske sange, så det var en fryd. Han sang virkelig godt. Flot stemme. Og han fik de øvrige, alle fransktalende, til at synge med. Det var ret sjovt.
På billedet af de to baskere, er værten ham, der vinker.
Vi har i øvrigt opgjort hvor mange skridt Hanne har taget siden vi begyndte vandringen for 33 dage siden i Le Puy-en-Velay. Hanne har gået 1.081.469 skridt, altså over en million skridt siden starten! Jeg har vel taget nogenlunde lige så mange, så det er næppe noget under, at vi føler os lidt brugte.
I morgen tager vi toget til Bayonne, hvor vi så overnatter inden den store hjemrejsedag på torsdag den 4 oktober 2012.
Nå, trådløst internet er ikke altid lige til, når man skal bruge det. Så derfor først denne blog fra den 2 oktober her den 3.
02.10.2012 Hôtel-Restaurant Central. Ældre hyggeligt hotel midt i byen. Stort værelse. Man kunne ikke få halvpension, men vi spiste alligevel på hotellet. Det var ikke billigt, men til gengæld dejligt med en god vin. 171€ for middag, morgenmad og værelse.

Ingen kommentarer: