mandag den 26. august 2013

København til Geneve

En fin flyvetur med et ret lille, men meget behageligt SASfly. Kun 4 sæder pr. række og 22 rækker. Vejret her i Geneve er fint og varmt, hvilket vi kom til at mærke, da vi vandrede fra lufthavnen til vores hotel.
Egentlig havde jeg regnet med at tage Ibis-hotellernes shuttlebus, men det viste sig desværre, at Ibis-bussen ikke kørte til vores Ibis-hotel :-(  Til gengæld fik vi så set noget mere af Geneve end vi havde planlagt. Og vi fik vandret 1 - 1 1/2 time mere end beregnet
Jeg har i 1984 og i 1985 boet her Geneve i godt 3 uger af gangen, men bortset fra det enormt flotte springvand i søen, er der ikke meget jeg kan genkende.
Vi nåede i eftermiddags at besøge de to store katedraler/domkirker i byen. I den katolske Basilique Notre Dame fik vi vores første stempel i vores pilgrimspas i denne omgang. Den protestantiske Cathedrale Saint-Pierre var også flot, men noget mere spartansk udrustet end den katolske.
Vi spiste en dejlig middag: dagens ret med 2 glas rødvin, vand og kaffe og te. 62 CHF eller 372 kr., så var det også betalt.
Nu glæder vi os bare til at komme afsted i morgen - ud af det dyre Schweiz og ind i det dejlige Frankrig.

2 kommentarer:

Firserne sagde ...

Zwei Pilger machen frohen Mutes
sich auf den Weg durch Wald und Strauch,
nach gutem Mahl (das hat was Gutes)
und Notre Dames Segen auch.
So geht mit Gott, doch denkt daran:
Geht nicht so schnell und macht auch Pausen,
denn was ein rechter Wandersmann,
der lässt ein verre du vin nicht sausen!

(zwei wohlmeinende Ratgeber)

Sakurako sagde ...

Har I nogle forventninger til turen? Regner I med at smage på de lokale specialiteter. Husk at skrive ned hvad det er for noget... det kan jo være alt fra vin til pølse til grøntsager m.m.

god tur.