søndag den 31. august 2014

Lunel-Viel til Montpellier i alt 95 km



To billeder fra samme dag med samme telefon.
Det første troede vi, var der sidste vi så til TGV-byggeriet, men ak oh ve senere på dagen blev vi vist hen til en lukket afspærring med alt muligt om forbudt at gå videre, som vi så blev nødt til at ignorere! Det var lidt surt! Men vi var heldige og fandt stien igen lidt senere.
Det andet byggeri er nok både lidt ældre og lidt kønnere end det først viste. Det ligger i Montpellier lige ud for det hotel vi ret sent på dagen endelig fandt. Et dejligt hotel faktisk "Hotel des Arceaux".
Det er svært at sige hvor langt vi har gået i dag, men vi helt udslidte! Ifølge guidebøgerne har vi gået 23 km, ifølge Hannes skridttæller har vi gået 24 km eller 35127 skridt, mens min super GPS-telefon viste 28 km. Faktum er at varmen tager hårdt på os, så de 23-28 km føles ulidelige.
Vi har vraltet igennem Montpellier og byen virker ret stor og spændende, men det ER hårdt at komme til en stor flot og livlig by efter et par og tyve kilometers vandring i op mod 30 graders varme.
Alt i alt har det været en rigtig fin men meget hård dag.

lørdag den 30. august 2014

Mas des Abeilles til Lunel-Viel i alt 67 km


Dagens foto viser endnu engang Hanne set bagfra gående igennem et landskab. Denne gang er det en dejlig skov, vi passerede inden vi igen måtte gå nogle kilometer længere end planlagt på grund af TGV-banens anlægsarbejder.
Det er ret generende at skulle gå omveje og så ikke at vide, hvor man ender. Vandreturen i dag endte dog bedre end i går, idet vi fandt et udmærket chambre d'hotes, vi ikke havde planlagt at besøge.
På vej hertil passerede vi nogle rigtig søde småbyer med rigtig lange navne.
Ellers er dagens store tema, at Hanne har fået en vabel under højre storetå. Vi købte nye støvler i foråret, men havde de gamle med på Kreta. Jeg valgte også at vandre i de gamle på denne tur, men Hanne valgte de nye!
Vablen er under min kyndige behandling (med nål og tråd), så vi håber det ikke udvikler sig yderligere.
Der er fortsat meget varmt hernede, men vi klarede os nogenlunde i dag fordi vi gik ret meget i skov, og fordi der også i dag var nogle skyer på himlen.

Saint Gilles til Mas des Abeilles - igen igen

Forhåbentlig går det bedre med denne blogning end i går aftes, hvor der bare gik kuk i det. Og det var enormt ærgerligt for mit indlæg var både langt, velskrevet og morsomt. Ak, ja sådan er det jo.
Fredagens vandring var rigtig god, men endte noget tumbet.
I modsætning til vores første vandretur var denne utroligt varieret. Der var stadig ret fladt, men der simpelthen så mange forskellige afgrøder. Der var enorme vinmarker med store tunge druer, æbleplantager, nektariner, peberfrugtmarker, salat marker, auberginer, kiwi. De eneste afgrøder vi ikke så var kartofler og gulerødder!
Der er ikke mange husdyr man ser undervejs, men området ekselerer i hvide heste.
Det var naturligvis varmt - meget varmt faktisk - men det var til at holde ud fordi der var lidt vind og skyer.
Så alt i alt en rigtig god og dejlig vandring.
Men så, da vi troede vi var ved at være fremme ved hotellet, så nåede vi til en omlægning af vandreruten på grund af noget vejarbejde. Det viste sig senere at være på grund af etablering af en ny TGV linie til Barcelona!
Det betød, at vi havde svært ved at finde hotellet. Vi spurgte så om vej, men fattede ikke en fis af anvisningerne og vi gik og gik. Til sidst spurgte vi en ung franskmand om vej og han fandt så ud af for os at hotellet lå et helt andet sted end angivet i guidebogen! Han var derpå så skide sød, at han kørte os de fire fem kilometer til hotellet. Hotellet var på en måde ok, men alligevel dødsygt og kedeligt.
Jeg er ret tosset på Miam Miam Dodo bogen, der nu to gange har vist helt forkert.

fredag den 29. august 2014

Dagens fotos

Det har virkelig bøvlet for mig at blogge her til aften, så derfor bare disse to billeder :-(

Saint Gilles til Mas des Abeilles i alt 48 km

Mit lange indlæg forsvandt for et øjeblik siden til de evige bitmarker og jeg sidder sur tilbage. Jeg prøver lige at lægge dette op, og hvis det lykkes, så prøver jeg lidt mere. Men måske skyldes det Internettet her.

torsdag den 28. august 2014

Arles til Saint Gilles i alt 20,5 km


Vi kom af sted fra Arles ved halv ni-tiden. Sol og blå himmel og udsigt til 31 grader i løbet af dagen. Vi fik købt vores elskede baguette og noget ost til dagens frokost suppleret med postevand med let klor smag.
Begyndelsen af ruten var langs ret trafikerede veje, hvilket vi afskyr, men jo må døjes med for at kunne komme videre. Senere forsvandt bilerne, men resten af turen gik faktisk på småveje.
Landskabet var fuldstændig flat som en pandekage, og der var lige så varmt, som når pandekagen bages.
Der blæste lidt vind, som ind imellem kølede lidt, men især til sidst på turen var vi noget opkogte. Ikke mindst fordi vores guide Miam-Miam-Dodo viste os til højre, hvor vi skulle have været til venstre. Det gav os ekstra 2,5 km i støvlerne, så vi har faktisk gået 23 km i dag. De 20,5 km er fra guidebøgerne, de 23 km er fra min app på min nye HTC One (M8) ;-)
Heldigvis havde vi jo reserveret et hotelværelse på "logis le Cours", så der var lynhurtig indtjekning og så et bad efter at have hældt en halv liter vand indenbords.
Vi håber, det bliver lidt mindre varmt de næste dage.

onsdag den 27. august 2014

Arles - fortsat


Arles viste sig at være en meget meget sød og fin by med mange skønne steder. Så mine kommentarer i går om den lidt forsømte by skal nok tages med et gran salt.
Den gamle del af byen præges i meget høj grad af de antikke bygninger: arenaen, amfiteatret mm. Desuden er van Gogh det helt store nummer. Vi så masser af grupper, der med en guide i spidsen fortalte vidt og bredt om f.eks. "Natkafeen" eller om van Goghs have. Billedet ovenfor er fra "hans" have.
Vi har nydt at være turister, men har alligevel nået at gå op mod 15 km i dag uden egentlig at være kommet videre :-)
I morgen går det så rigtig løs med en vandring fra Arles til St.Gilles. Godt 20 km i god varme!

Arles - som turister

Arles viser sig ved nærmere eftersyn at være en ganske dejlig by.

I dag har vi til formiddag vandret rundt i den ældste bydel med den romerske arena og amfiteater. Der er mange turister, men vel egentlig ikke særlig turistet. Hvis der er en McDonalds, så er den godt skjult mellem de hundredvis af små og meget små restauranter og spisesteder. Byen virker meget venlig og ustresset.

Som det ses af billedet er Hanne også helt afslappet i sin fine Ralph Lauren kjole, som jeg lokkede hende til at tage med. Den vejer kun 173 gram eller mindre end en T-shirt.

tirsdag den 26. august 2014

Christianshavn til Arles

En fin, men lidt lang rejsedag fra Christianshavn til Arles. Først op kl. 5:30, så i lufthavnen ved 7-tiden og rettidigt afsted med Norwegian kl. 8:20. I Nice lidt før planlagt (10:30), så bus 99 fra lufthavnen til banegården, lidt frokost i en café i smeltende varme. Så med et tog kl. 12:55 mod Marseilles.
Vi var der heldigvis i god tid, så vi fik siddepladser inden toget blev overfyldt. Vi var fremme i Marseilles kl. 15:29 (de franske tog er meget præcise). Der var så godt tre kvarter til vi endelig kunne stige på toget til Arles, som vi nåede 17:10. Lidt flade, men glæde.
Ikke mange fotos på dagens blog, men det skal nok komme.
Her i Arles er der smukt, men noget forfaldent. Vores lille tur her til aften viste os en dejlig by, men en by, der har kendt bedre dage. Om det er "krisen" eller blot mindre byers tendens til affolkning ved vi ikke.
Vi glæder os til at lege turister i morgen. Det er meget varmt her, men i dag ikke med rigtig sol.
Vi har i øvrigt fint internet her på Hotel Porte de Camargue, så vi har fået rigtig mange dejlige mails og hilsner og gode ønsker for turen. Det er vi meget glade for.

søndag den 24. august 2014

Teknologi på vandreturen

Det er nu sjette år vi skal på en længere vandretur i Sydeuropa, og egentlig har man jo ikke noget stort behov for speciel teknologi. Det vigtigste er ens støvler med tilhørende to lag sokker: den tynde indersok og den tykke ydersok. Og selvfølgelig skal disse tre dele gerne være 'up to date' teknologisk.

Man kan også sige, at en (stor) del af det tøj vi har med er højteknologisk i den forstand, at det skal være let, slidstærkt, tørre hurtigt, ikke krølle osv., men avanceret teknologi er det jo ikke.

På ét punkt har vi behov for det ypperste rent teknologisk, nemlig når vi skal skrive her på bloggen. I 2008 klarede vi det faktisk ret godt i betragtning af, hvad det var for en telefon jeg havde med. (Det var så vidt jeg husker en Qtek 9100). Vi havde ikke pc, eller tablets med og nøjedes med - udover telefonen - at bruge de pc'ere, man kunne låne eller 'leje' undervejs.

På turen i år medbringer vi Hannes iPad og min HTC One (M8). Begge er vel noget af det bedste, der fås i denne branche. MEN vi er jo afhængige af at vi kan finde noget trådløst internet undervejs. Noget Wi-Fi eller [vifi] som franskmændene siger. (Ikke [vaifai] som vi siger). For skal vi bruge datatrafik på mobilen, så bliver det let ret dyrt, selvom EU har fået sat priserne gevaldigt ned fra 1. juli i år. Nu koster det 1,86 kr. pr. MB data i EU.

I Frankrig domineres telefonmarkedet af tre selskaber: Orange (der ejes af France Telecom), SFR og Bouygues. France Telecom er enormt stort, og har - som vi fornemmer det fra sidste år - samme fleksibilitet og brugervenlighed som KTAS havde og TDC har.

Når vi bor privat i et 'chambres d'hotes' er det næsten altid France Telecom, der har leveret den trådløse router. Folk har næsten aldrig ændret den oprindelige adgangskode på den, og koden er på mindst 12 tal og bogstaver, store som små. Det er ret besværligt, men det er hidtil gået rimelig godt med at komme på nettet undervejs og jeg lærer de franske tal og bogstaver.

Vi er ret spændte på, hvordan wi-fi situationen ser ud i år. Vi håber, at flere har fået internetadgang og at adgangen er blevet hurtigere. Ellers får vi jo ikke den helt store fornøjelse af vores nyeste teknologi.

Hanne bruger også sin iPad til at læse bøger på, og måske til en enkelt kabale eller et spil enmands hjerterfri om aftenen. Jeg har udover telefonen taget min Sony e-bogslæser med. Den vejer 192 gram eller mindre end en af de vandreguides, vi har med. Så vi burde ikke kede os, når vi er fremme ;-)

onsdag den 20. august 2014

Vandreturen 2014 nærmer sig!

På tirsdag den 26. august tager vi afsted til Nice, for så med tog at køre til vores udgangspunkt for vandringen: Arles.

Vi bliver et par nætter i Arles, for lige at vænne os til den varme, der forhåbentlig er dernede, og for at se byen.

Selve vores rute - som den er planlagt - har jeg tegnet ind på nedenstående kort. Om vi kommer til at følge den vil vejr og vind og ikke mindst helbred og uheld styre.




Men planen er altså i korthed, at vandre ad den gamle pilgrimsrute fra Arles til Toulouse. Derfra over Auch til Maubourguet, hvor vi så agter at dreje fra pilgrimsruten for at gå de sidste godt 60 km til Lourdes, hvor turen så skal slutte.

Om planen holder vil tiden vise :-)