søndag den 24. august 2014

Teknologi på vandreturen

Det er nu sjette år vi skal på en længere vandretur i Sydeuropa, og egentlig har man jo ikke noget stort behov for speciel teknologi. Det vigtigste er ens støvler med tilhørende to lag sokker: den tynde indersok og den tykke ydersok. Og selvfølgelig skal disse tre dele gerne være 'up to date' teknologisk.

Man kan også sige, at en (stor) del af det tøj vi har med er højteknologisk i den forstand, at det skal være let, slidstærkt, tørre hurtigt, ikke krølle osv., men avanceret teknologi er det jo ikke.

På ét punkt har vi behov for det ypperste rent teknologisk, nemlig når vi skal skrive her på bloggen. I 2008 klarede vi det faktisk ret godt i betragtning af, hvad det var for en telefon jeg havde med. (Det var så vidt jeg husker en Qtek 9100). Vi havde ikke pc, eller tablets med og nøjedes med - udover telefonen - at bruge de pc'ere, man kunne låne eller 'leje' undervejs.

På turen i år medbringer vi Hannes iPad og min HTC One (M8). Begge er vel noget af det bedste, der fås i denne branche. MEN vi er jo afhængige af at vi kan finde noget trådløst internet undervejs. Noget Wi-Fi eller [vifi] som franskmændene siger. (Ikke [vaifai] som vi siger). For skal vi bruge datatrafik på mobilen, så bliver det let ret dyrt, selvom EU har fået sat priserne gevaldigt ned fra 1. juli i år. Nu koster det 1,86 kr. pr. MB data i EU.

I Frankrig domineres telefonmarkedet af tre selskaber: Orange (der ejes af France Telecom), SFR og Bouygues. France Telecom er enormt stort, og har - som vi fornemmer det fra sidste år - samme fleksibilitet og brugervenlighed som KTAS havde og TDC har.

Når vi bor privat i et 'chambres d'hotes' er det næsten altid France Telecom, der har leveret den trådløse router. Folk har næsten aldrig ændret den oprindelige adgangskode på den, og koden er på mindst 12 tal og bogstaver, store som små. Det er ret besværligt, men det er hidtil gået rimelig godt med at komme på nettet undervejs og jeg lærer de franske tal og bogstaver.

Vi er ret spændte på, hvordan wi-fi situationen ser ud i år. Vi håber, at flere har fået internetadgang og at adgangen er blevet hurtigere. Ellers får vi jo ikke den helt store fornøjelse af vores nyeste teknologi.

Hanne bruger også sin iPad til at læse bøger på, og måske til en enkelt kabale eller et spil enmands hjerterfri om aftenen. Jeg har udover telefonen taget min Sony e-bogslæser med. Den vejer 192 gram eller mindre end en af de vandreguides, vi har med. Så vi burde ikke kede os, når vi er fremme ;-)

Ingen kommentarer: