torsdag den 4. juni 2020

Den sjællandske Nordkyststi


I denne mærkelige tid kommer vi næppe ud på de helt lange vandreture og slet ikke i udlandet. Så er det godt, der er inspiration at hente på det store internet også om vandreture her i Danmark.

I min søgen efter lidt længere vandreture med mulighed for at tage nogle overnatninger undervejs - uden at skulle ligge i telt eller i en sovesal på et herberg - fandt jeg denne dejlige hjemmeside:
Marie og Torben, som skriver Frie Fodspor, har travet land og rige rundt og skrevet fine indlæg med mange smukke fotos og gode råd om deres vandreture på hjemmesiden.

En af turene går fra Sjællands Odde til Helsingør. Der er beskrivelser af turen, fotografier, henvisninger til overnatningsmuligheder, spisesteder samt kort og - hvad jeg sætter ualmindelig meget pris på - også gps-ruter, der kan downloades til telefonen. Sådanne kml- eller gpx-ruter har vi brugt på næsten alle vore vandringer og især på Shikoku88 i Japan var de helt uundværlige. De er måske ikke helt så nødvendige her i landet, hvor vi behersker sproget rimelig godt, men det er rædselsfuldt at gå forkert, når man vandrer. Vores værste fejl - som vi begik på turen i 2014 - tror jeg aldrig vi glemmer.


Lånt fra: http://vitaminn.dk/vandring-i-danmark/nordkyststien-til-fods/
Vi har besluttet at vandre Nordkyststien her i juni inden skoleferien begynder. Dog ikke helt fra Sjællands Odde, men blot de 65 km fra Hundested til Helsingør. Det er en tur på tre dage af 20-24 km pr. dag. Vi har reserveret hotel i Hundested, Tisvildeleje/Vejby og Gilleleje og så håber vi bare på lige så godt vejr, som det har været, mens vi har planlagt at tage turen.

Vi glæder os til at komme på tur igen!

Ingen kommentarer: