lørdag den 11. oktober 2008

Katedralen i Santiago - 795 km

Efter messen klokken 12.00 i katedralen i Santiago, saa pladsen foran saadan ud. Hanne staar et eller andet sted i maengden.

Det var en flot forestiling den katolske kirke praesenterede os for. Der var det hele: lyd, lys, farver, musik, sang og ikke mindst den store "butafumeiro"! En kaempestor roegelsesbeholder, der af 8 mand svinges hen over hovederne paa os ved afslutningen af seancen.

Vi var i god tid i kirken (1,5 timer foer): Vi skulle se og hoere det hele, og det kom vi saa ogsaa til. Der var mindst 30 praelater tilstede, hvoraf de 4 var bisper, saavidt man kunne se paa bispehuerne. Der var én kvinde i forestillingen - en aeldre nonne - der sang for og dirigerede meningheden og alle os andre tilloebende. Hun sang ganske smukt. Orglet blev egentlig ikke brugt saerlig meget, men det var der og loed ogsaa godt. Isaer da butafumeiroen blev kastet frem og tilbage over hovederne paa os.

Praelaterne var i rigtig flotte farver: hvide kjortler med knaldroede skaerf, eller knaldroede kapper med hvidt (bisperne) og endelig én mand i sort med det knaldroede tempelherrekors paa maven. Han dirigede hele showet, diskret men bestemt. De kan det dér med fest og farver i de kirkelige handlinger. Det var flot, men ikke bevaegende.

Ellers har vi vaeret turister i Santiago, og det er faktisk lidt forkert, at der stadig staar 795 km i overskriften, for med al den vaden rundt i byen i gaar og i dag, burde der tillaegges mange kilometer ;-)

Santiago er en virkelig dejlig by. Vi bor i den gamle bydel, der bare er saa kaer og hyggelig. Vi er jo ogsaa stadig heldige med vejret, saa vi nyder at vaere turister for én gang skyld. Men vi glaeder os til at vandre videre i morgen mod Finisterre. 3 dage til, og saa hjem!

1 kommentar:

Karsten B sagde ...

Hej Hanne og Jesper,
Nu må det efterhånden være på sin plads at hæfte et "godt gået" på jeres bedrifter de sidste 6 uger.
Det har været spædende at følge jeres tur, og det er imponerende at I har kunnet opretholde kadencen hele vejen igennem.
På jeres gamle arbejdsplads er opmærksomheden pt naturligvis rettet mod finanskrisen samt landsmødet som starter i Ålborg næste mandag.
Her står den på efterårsferie i den kommende uge. Solen skinner - måske skulle man tage familien med ud i Boserup Skov på en mindre vandretur. Skoven viser sig fra sin smukkeste side lige nu.
God tur hjem - håber ved lejlighed at få mulighed for at se nogle billeder fra jeres tur.
kh
Karsten