fredag den 10. oktober 2008

Santiago de Compostela - 795 km

Her er vi saa ved pilgrimskontoret i Santiago de Compostela, hvor vi er blevet registreret og har faaet vores "compostelana" - brevet, der bekraefter at vi har gaaet turen, og vel ogsaa noget om syndsforladelse. (Det skal vi lige studere. Det staar jo paa latin).

Dette er vel den formelle afslutning (maalet), men maalet er ogsaa katedralen, som er saa stor og flot, at Roskilde Domkirke fremstaar som et mindre kapel eller landsbykirke. Vi gaar til pilgrimsmesse i morgen klokken 12.00. Der skulle der blive raabt op ("messet"?) at saa og saa mange danskere har gaaet fra St. Jean Pied de Port til Santiago. Og selvfoelgelig ogsaa alle de andre nationaliteter og hvor de har gaaet fra.

Vi har brugt eftermiddagen til at daske rundt i Santiago og koebe nogle ganske faa souvenirs, der ikke vejer noget, da vi jo paa soendag fortsaetter til kanten af verden. (Finisterre).

Vi har det nok ligesom en loeber, der har afsluttet loebet, men som saa alligevel loeber en ekstra runde. Det er ogsaa en grund til Finisterre.

Santiago virker som en utrolig soed og venlig by, men vejret har altsaa ogsaa vaeret det allerallerbedste paa hele turen: varmt, sol, blaa himmel, vindstille = pragtfuldt!

En helt igennem flot afslutning paa de (foreloebig) 795 kilometers vandretur.

Turen til Finisterre er paa ca. 90 km, og saa kan man ikke komme laengere til fods. Vi bruger tre dage paa det, og tager saa et fly her fra Santiago til Koebenhavn (via Palma de Mallorca) paa onsdag den 15.10.08 om eftermiddagen. Vi skulle saa vaere i Kastup ved midnatstide.

Vi fortsaetter naturligvis at blogge og takker for kommentarerne!

3 kommentarer:

Baskerville sagde ...

Hej Hanne og Jesper

Tillykke med at være over målstregen, det må være en stor oplevelse.

Vi har fuldt jer tæt, og jeg glæder mig til at høre den mundtlige beretning om turen.

Mange hilsner
Lasse

mette sagde ...

Hej med jer.
Fantastisk! Jeg forstår godt at det må være lidt af et klimaks at have nået i mål og så på den tid, men det var vel nogenlunde som I havde planlagt.
Godt I lige snupper 90 km mere for det bliver helt trist når jeg ikke længere lige skal ind og se hvordan det går med jeres vandring.
Flemming har lige set en udsendelse på TV fra kirken.
Skal hilse fra ham.
Mette

jmc sagde ...

HURRA. HURRA. HURRA
kh
Jørgen