lørdag den 10. september 2016

Premery til Nevers - i alt 87 km

Som den opmærksomme læser allerede har indset, så er der mere end 77 km mellem Vèzelay og Nederst. Der er nemlig 105 km i følge guidebøgerne om Chemin de Vèzelay.

Men endnu en gang har vi sprunget over hvor gærdet er lavt sat, fordi det ikke var muligt at finde et overnatningssted. Vi ville have overnattet på det ENESTE mulige sted i Guérigny - et hotel med 8 værelser - men det var totalt optaget.

Heldigvis boede vi hos en utrolig sød mand på Les Copain i Premery, og han kørte os i morges fra Premery til Guérigny, hvorfra vi så er gået de 14,7 km til Nevers.

Nevers er en stor by med bl.a.  universitetet og en kæmpe katedral, som vi naturligvis besøgte. Mærkeligt nok var den - kunne man se - under ombygning, men det viste sig, at RAF i 1944 ved en fejl kom til at bombe den sønder og sammen. Og siden 1965 har man genopbygget den, men tilsyneladende langtfra færdig med det. Den er dog alligevel flot og imponerende.

Igen i dag var ruten præget af en hel del landevej, og det er altså ikke særlig spændende at vandre i venstre side af smalle veje, mens det suser biler forbi. Vi håber stærkt på, at der kommer noget mindre landevej  og meget mere sti i skove eller bare i det smukke landskab.

Heller ikke i dag har vi mødt en eneste anden pilgrim/vandrer på vores vej. Det er meget mærkeligt!

Vores vært i Premery sagde, at der næsten ingen pilgrimme var i år, men han havde naturligvis ikke nogen forklaring på det.

Så vi undrer os bare stadig.

Her til aften måtte jeg ringe til tre forskellige steder, før vi fik en overnatning, hvor vi også kunne få noget at spise. Det franske system med mindst én ugentlig lukkedag er en pestilens. Ingen kan tilsyneladende finde ud af det og slet ikke vores guidebog Miam Miam Dodo, der har en del fejl, bl.a. omkring det med  lukkedage. Det letter jo ikke ligefrem planlægningen af turen.

Landskabet er meget smukt, men når vi går gennem de små landsbyer eller de mindre" rigtige" byer, så har vi virkelig set fattigdommen og forfaldet. Der er mange smukke og fine bygninger i Bourgogne, men der er sandelig også en masse ruiner og gammelt lort ude på landet.

Ingen kommentarer: