tirsdag den 23. juni 2020

Hundested til Vejby Strand

En smuk og dejlig dag med fantastisk vejr og 24 km vandring langs Sjællands nordkyst. 

Vi stod op kl. 6 og fik - en lidt pauver - morgenmad inden vi gik afsted mod øst kl. 7:40 i det smukkeste solskinsvejr, man kunne drømme om. 

De første kilometer går gennem et virkelig dejligt landskab - også med køer.



Efter naturområder går man gennem smukke områder med masser af sommerhuse. Nogle store, nogle små, nogle smukke nogle lidt grå og kedelige. Men en dejlig varieret tur. 

Lidt før kl. 11 nåede vi Liseleje, hvor vi nød en kaffe og te med en bolle med ost inden vi skulle gennem 10 km Tisvilde Hegn. 

På vejen til Liseleje mødte vi en mand. Yngre end os, men nok midaldrende. Vi mødte ham to gange fordi han først løb forbi os og siden løb i mod os. Da han mødte os anden gang spurgte han om han måtte belemre os med en tanke han havde fået, da han mødte os første gang. Det måtte han naturligvis og hans tanke har dannet udgangspunktet for mit første haiku på bloggen:

Det er en gave
At kunne gå med stave
Sammen hver for sig

Faktisk opfylder dette haiku ét af de mere sjældent opfyldte krav til et haiku, nemlig årstidsbestemmelsen. Idet den sidste linie jo - mere eller mindre subtilt - med COVID-19 mantraet henviser til foråret 2020 ;-)

Nå, vores tur gennem Tisvilde Hegn var også fin. Og igen glædede vi os over at gå i et land, hvor vi behersker sproget, for vi fik nogle sjove snakke med både et par piger, der havde sovet i telt og tre fuglenørder, der fotograferede - sjovt nok - fugle. 

Vi fik os også et tiltrængt hvil i klitterne i solen. Det var dejligt at kunne få tørret tøjet i solen og samtidig hvile og sole sig. 

Vi var alligevel ret flade, da vi vandrede igennem Tisvildeleje for at finde et kaffe/te sted. Det var også blevet ulideligt varmt følte vi. Vi fandt et ok sted og efter et hvil kunne vi så fortsætte de sidste 3-4 kilometer til Havgården Badehotel, der ligger ved Vejby Strand. 

Et skønt værelse med et dejligt bad inden en suveræn middag i haven i solskin. En perfekt afslutning på en smuk dag med små 25 kilometers vandring. 

Eneste knast er at Havgårdens wi-fi er i udu, så jeg skriver og sender dette blogindlæg på min telefon med det håbløst lille tastatur. 

Men en smuk og dejlig dag har det nu været. 

2 kommentarer:

schaila sagde ...

De to vandrers blikke
vandrer langt over Kattegattet
som ligger stille
under den nyvaskede jetfrie himmel
og under Spodsbjerg Fyr
høres en solsorts finurlige budskab.
på Stængehus Strand
sopper en nudist i vandkanten
og løfter sin stråhat
da vi hilser med “kallimera”
glemmende
at vi ikke vandrer på Kretas bredder.
lidt længere på højre hånd:
troldskoven.
Komm, lad os skynde os,
i Tisvildeleje er vi i sikkerhed
ved en kaffe latte
eller macchiato.
puh, er det varmt

Jytte sagde ...

Tisvildeleje
Kan måle sig med Kreta
Når solen skinner


Sommerdag med sol
Ingen dag uden Haiku
Men uden Japan.

Knus
Jytte C