onsdag den 24. juni 2020

Vejby Strand til Gilleleje

Vi har lige spist en dejlig middag på vores Hotel Gilleleje Strand. Vi lod os - meget nemt - lokke til at tage ugens menu, der bestod af tre retter. Og det var alt for meget af det gode, også denne gang. Dertil en dejlig flaske hvidvin. Så det er lidt svært at komme i omdrejninger til dagen blog, selvom både Wolfgangs og Jyttes vidunderlige kommentarer i går har været særdeles inspirerende. 

Nå, men det har været en superfin vandringsdag. Ikke så lang - 15 km - men alligevel hård. Ikke på grund af bjergbestigninger - tvært i mod - men på grund af, at vi det meste af vejen har gået langs den smukke Nordsjællandske strand langs vandkanten. Ofte er der dejligt fast sand at gå på, men lige så ofte er der sten: små sten, store sten, runde sten, kantede sten og endnu flere sten. Man kan sådan set sagtens gå på dem, men det er enormt anstrengende i længden. Det er lige som om man kommer til at bruge en masse små muskler i fødder og ben, man ikke anede man havde. Det er helt sikkert en god og sund øvelse, men hård i længden.

Vi prøvede på et tidspunkt at gå op til den vej, der går langs Nordkysten, men det var rædselsfuldt at gå der. Vejen er ret smal og der var megen trafik, selv på en onsdag eftermiddag. Så vi søgte ret hurtigt tilbage til stranden og tog et hvil.



Det var virkelig dejligt og vi slappede godt af en times tid i solen.



Det har også i dag været en dejlig oplevelse at gå gennem det nordsjællandske landskab og strand. Om det er på grund af coronaens eftervirkninger eller det særlige nordsjællandske klientel ved vi ikke, men vi er aldrig i Danmark blevet hilst så meget på eller ligefrem stoppet og udspurgt så meget om vores vandring. Folk har virkelig været søde og særdeles interesserede i vores forehavende.

Måske er det ikke bare de mange sten på stranden, men også at det er anden dagen på vores vandring, der gør os noget møre her til aften. Vi har ikke været alt for flittige til at træne inden turen, så det svider nok lidt til os i dag.

Jeg skal i øvrigt lige huske at rose vores overnatningssted, Havgården Badehotel, for en virkelig dejlig morgenmad, som vi nød i morgensolen.



Nu hviler vi vores trætte fødder og møre kroppe og håber vi er helt friske i morgen til den sidste strækning til Helsingør .

2 kommentarer:

schaila sagde ...

Morgensolen over Vejby Strand
skinner på resterne af et Sankt Hans-bål
Hvor blev heksen af?
Er det heksens kluklatter der i bølgerne?
På Rågeleje strand
disputerer nogle børn
om nye byggeprojekter
og jordbæris og skumfiduser.
Hvad kunne du tænke dig, Hanne?
En espresso på “Søstjernen”?
Se der, en vejviser til “Surferparadiset”
hvor røde, blåe, gule sejl danser på bølgerne.
Nu drejer vejen lidt mere til øst
for så ved Gilleleje at sætte energisk kurs mod sydøst
Men de to vandrer strækker først benene
på en bænk i fiskerihavnen
og planlægger de næste skridt.

Jytte sagde ...

Sol på sommer strand
Marehalm mod blå himmel
Bølger der danser.

Corona pause
Mit hjerte hvad vil du mer?
Hjem til Roskilde.

Knus
Jytte C