søndag den 8. september 2013

Le Buisson til Bourg-Argental i alt 260,1 km


Vi var fremme ved vores chambres d'hotes allerede klokken 14 i dag og igen har vi været svineheldige, for nu her ved 15-tiden buldrer tordenen. Det er dog endnu ikke begyndt at regne.
Lige så smukt og smagfuldt vores chambres d'hotes var i går, lige så smagløst og "prut" er det her i Bourg-Argental. Det er nærmest ubeskriveligt, så det vil jeg ikke forsøge at gøre.
I går boede vi i et skønt hus fyldt med pragtfulde fotografier (1 gange 1 meter) taget af ejeren Jean-Pierre Gonterre. (Se hans hjemmeside www.gonterre.com). Huset -og vores værelse - var desuden fyldt med de smukkeste ting og stoffer fra hans mange rejser i Sydamerika. Det var en spændende og god aften med hans mad og skønne rødvin og interessante fortællinger på fransk suppleret med lidt engelsk.
Så det at bo på chambres d'hotes er lidt af et lotteri, og generelt har vi været endog meget tilfredse med det. Men hvis I så det sengetøj jeg ligger i, og de lyserøde gardiner sammen med det småblomstrede tapet og billederne på væggene, ville I fnise generte på mine vegne.
Vi har lige været til kaffe/te hos værtsparret, som er rigtig søde og mens vi drak kaffen væltede det ned med regn, som jeg ikke husker nogensinde at have set det før. Vi har igen idag bare været så sindssygt heldige, som man næsten kan være.
Vi havde en anden helt, helt dejlig oplevelse på vejen her til: på vej ud af Saint-Julien-Molin-Molette hørte vi pludselig det smukkeste klokkespil siden Vor Frelsers kirke. Der blev først spillet "Ode an die Freude" - en fire vers eller så, dernæst "When the Saints......". Det var virkelig smukt og mærkeligt midt i en fransk bjergby.

2 kommentarer:

schaila sagde ...

Sobald da ein Gewitter droht,
erreichen sie die chambres d'hotes,
mit kleinen Blümchen an den Wänden.
Oh Gott, der Regen will nicht enden.
Sankt Ib, beschere unsren beiden,
dass sie nicht unterm Regen leiden
und - ich verlange gar nicht viel -
gelangen trocken an ihr Ziel,
wo sie dann (gern auf Video!)
die "Ode" singen, frisch und froh.

(ein auf Sankt Ib und alle anderen heiligen Nothelfer Vertrauender)

Sakurako sagde ...

Småblomster tapet, lyserød lagen og lidt tuttenuttet, altså det er da kun hyggeligt, blot er det noget som Nordiske folk ikke er så meget for, men har du japanere igennem, er det helt ligetil!

Klokkespil? To meget forskellige melodier må man mok sige. Gad vide hvad anledning til spil og så blandet repertoire er til?