onsdag den 14. september 2016

Valigny til Saint Amand Montrond - i alt 191,5 km

Så kom vejrskiftet!

Overskyet hele formiddagen og frem til ved 14-tiden, hvor det begyndte at smådryppe. Senere lidt mere regn, men stadig i meget moderate mængder. Vi tog regnjakkerne på og af og på, men slap faktisk igennem de 33 km uden at blive rigtig våde. Temperaturen var i forhold til de foregående dag meget tilpas og fin for et par gamle vandrere.

Vi er alligevel lidt flade og møre efter så lang en vandring. Havde det været med varmegrader som i går eller forgårs, havde vi næppe overlevet. Varmen betyder  forfærdelig meget for ens velbefindende, når man vandrer. Men varmemæssigt har det været en fin dag.

Et stykke tid efter at vi nåede vores dejlige hotel i Saint Amand Montrond har det - for nu at sige det på dansk - pisset ned. Vi håber så, at det har regnet af, til vi skal videre i morgen.

Vi har nydt en dejlig middag i aften med fire retter. Hovedretten en dejlig and. Forretten var for mit (Jespers) vedkommende lidt speciel: Profitterolles med chevre. ( Se foto!) Det smagte dejligt, men jeg springer nok chevren over et par dage.

Landskabet har igen ændret sig lidt. Det er blevet meget mere "fladt" uden på nogen måde at være blevet kedeligt. De sidste 10-15 km af turen gik vi langs kanal "du Berry". Den er desværre ikke længere i brug, forstået på den måde, at sluserne ikke længere kan bruges, og der var ikke antydninger af både at se. Selve sluseportene er væk. Men det er dejligt at vandre langs kanalerne alligevel, for det er både smukt og ganske behageligt.

Tak for alle kommentarerne, ikke mindst Wolfgangs digte.

2 kommentarer:

schaila sagde ...

Na, so heißt er, der Schlimmrian!
Ich hab es mir doch gleich gedacht.
Das geht nun wirklich gar nicht an,
dass anonym man Verse macht.
Doch Schaila ist mein Name nicht,
(und auch nicht Hieronymus)
drum schickte ich dann mein Gedicht
ganz einfach als Anonymus.
Nun, tröstlich ist, dass man euch gibt
zu essen eine Portion
vom guten Chèvre, den ihr liebt,
so schafft ihr auch den Marathon.

Es wünscht euch eine gute Ruh
der Schlimmrian von Dobbeljuh

mette sagde ...

Den der formidable forret måtte jeg google. Jeg syntes det lignende Vandbakkelser med flødeskum hvilket forekom mig en smule underlig som forret, men nu er jeg meget klogere. Fotoet af landskabet ligner næsten et Karl eller Viggo Madsen maleri. Fantastisk at I klarer alle de mange kilometer om dagen. Vi har daset et par timer på stranden. 😉