onsdag den 20. marts 2024

Nara dag 2 i regn

Det ser ud til, at det kun er Hanne, der er kommet over jetlagget. Hun sov fint gennem natten, mens jeg rodede rundt og stort ikke har kunnet sove. Jeg har i hvert fald ligget vågen rigtig mange timer i nat. 

Ud på morgenen blev min tilstand ikke bedre, fordi det begyndte et larme på taget af nogle kraftige regnskyl. Og sådan er dagen gået med kraftige byger og så ophold og byger. Det er faktisk også meget koldere end vi havde forventet. I dag er temperaturerne stort set som i Danmark, men det blæser oven i.

Vi har alligevel haft en fin dag med gensyn af en del af Nara vi har set før. Vi har det begge særdeles fint ned at gense steder, vi har besøgt for de knap fem år siden, vi var her sidst. 

Der er virkelig mange turister i Nara, så vi genså bare Todaiji templet udefra, mens vi gjorde hvad vi kunne for ikke at blive chikaneret af de utallige dyr, der render rundt i Nara Park og forventer at vi har kiks til dem.

Det var desværre ikke særlig hyggeligt at gå rundt i parken. Ikke på grund af turisterne eller dyrene, men på grund af vejret. Regn og 4 grader og vind er en skidt kombination.

Men så genfandt vi den lille franske restaurant, hvor vi spiste løgsuppe og gevandt modet.

Lige nu sidder vi og drikker te i Naramachi Guesthouse og får varmen. I huset er der en udstilling af dukker, som vistnok er Mayumi’s, men det er hendes far der har lavet opstillingen.



Her til aften truede vejrudsigten med sne, men det blev heldigvis ikke til noget. Men Mayumi’s far fortalte, at det havde været den koldeste dag i hele denne vinter og det havde faktisk sneet lidt i Ikoma, hvor Vi besøgte Mayumi og Bob.

Vi håber på mere varme på Tokaidoen.




2 kommentarer:

schaila sagde ...

Ohayo - hør bare
En stemme i radioen
ønsker god morgen

Anonym sagde ...

Dukker så smukke
Svajer i anernes vind
Vidner om fortid.

Kh Jytte