tirsdag den 26. marts 2024

Tokaido dag 3: Yokohama til Totsuka

Vi har i dag passeret Tokaido station 4 Hodogaya og 5 Totsuka i et forfærdeligt silende øsende regnvejr. I går gik vi i let regn og det var til at leve med, men regnen i dag var helt utålelig.

Vi har én gang tidligere i Frankrig gået i kraftig regn, men selvom det var slemt, så slår den japanske regn den franske med mange millimeter. Indtil nu er der i dag faldet 40 millimeter svarende til næsten det halve af hvad der faldt af regn i Danmark i hele januar 2024.

Det er både surt og anstrengende at gå i et sådant vejr og man ser ikke så meget af verden omkring sig, når man hele tiden skal vogte sig for vandpytter og glatte fortove. Det eneste gode er at der var nærmest ingen cyklister til at genere os på fortovet eller på gaderne.

Nå, men vi overlevede da dagens strabadser, men det er ikke blevet til mange fotografier undervejs. Lidt ærgerligt, for da vi passerede Kanagawa i morges (ikke i går som jeg har skrevet), kunne vi se hvor Hiroshiges billede var fra. Men jeg fik det ikke dokumenteret i den silende regn

Vi gik tydeligvis op ad samme bakke som på billedet. Der er så ikke længere vand lige på den anden side. Det er forlængst inddæmmet og bygget til.

Noget af det kedelige ved at vandre i regn er, at vi ikke møder mange mennesker.

Trist og vådt.

Også i dag var det min app maps.me, der styrede os den rette vej, men vi så flere skilte og vejledninger i dag langs den gamle Tokaido end tidligere. Hanne står her ved et af dem.


Vores vejr apps lover solskin i morgen. Det krydser vi fingre for.


1 kommentar:

schaila sagde ...

Hvor langt fra nul nu?
Halvtreds eller halvfjerds mil?
Hvor dejligt at gå !