mandag den 25. marts 2024

Tokaido dag 2: Keikyo Kamata til Yokohama

Efter to dages vandring har vi nu passeret (dog uden vi rigtig har kunnet se det) 3 af de 53 stationer på den gamle Tokaido. Vi har passeret 1 Shinagawa, 2 Kawasaki og 3 Kanagawa. Det kan være lidt svært at følge på et moderne kort. Dels fordi stederne nu er totalt opslugt af de enorme bebyggelser, dels fordi nogle af navnene er ændret. 

Vores anden vandrings dag har været noget blandet. På den ene side en god dag, men på den anden side ikke særlig spændende, fordi vi har gået i let regn næsten hele dagen og alt var gråt i gråt.

Da vi skulle ud fra hotellet regnede det og vi stod lidt ubeslutsomme i døren til receptionen. Men et splitsekund efter kom receptionisten farende Hun spurgte om vi ville have et par gamle paraplyer, hvilket vi så absolut gerne ville. Vi fik to helt fine plastikparaplyer af den gennemsigtige slags. Den søde og uhyre hjælpsomme receptionist fik så til gengæld én af vores medbragte danske souvenirs - en lille Lego mini figur. Hun blev forbavset, men tilsyneladende rigtig glad for den lille gave. Vi følte i hvert fald det var et vellykket valg, vi havde gjort ved at medbringe små Lego-figurer som gaver på turen.

Her er Hanne med paraply og stavene på rygsækken.

Vi har naturligvis både regnslag og regnbukser med, men det er besværligt og alt for varmt at gå med. Det er også besværligt med en paraply, men man bliver ikke helt så svedig under den. Det er i øvrigt blevet en del varmere. Ikke forår endnu, men vi fryser ikke længere og bruger heller ikke handsker mere.

Det er svært at sige om det er en forstad til Tokyo eller en del af Yokohama vi er gået igennem i dag, med kedeligt var det i hver fald.

Vejret gjorde det heller ikke opløftende. Men så kommer man pludselig forbi et kloakdæksel, der viser vi er på rette vej og så går det hele meget lettere.


Vi skulle heldigvis ikke sejles over den store flod, som man gjorde i flere hundrede år på Tokaido’en. Vi kunne gå på en lang bro.

 
Der er i modsætning til stort set alle andre de andre lange vandringer, vi har været på, ikke nogen egentlig skiltning af ruten. Når vi kan finde vej skyldes det udelukkende moderne teknologi og søde menneskers deling at erfaringer (herunder gps-ruter) på internettet. Derfor bliver man rigtig glad, når der dukker et skilt som dette op i asfalten.

Vi så en del af Japan, man næppe normalt ser som turist, især da vi gik langs med en af floderne. Det var et meget nedslidt og - som min gamle mor ville have sagt - “pauvert” Japan vi mødte her. 

Selvom det var lidt surt vejr idag, så synes vi alligevel det blev en god dag. 




1 kommentar:

schaila sagde ...

Efter sol og regn
kommer sol igen, javist !
Landmandserfaring