mandag den 15. april 2024

En stille dag i Kurashiki

Det var fantastisk heldigt, at vi opnåede at se livet i Bikan Historical Area i gå, søndag, for i dag, mandag, var der noget mere stille - for nu at sige det mildt.

Men det er et virkelig dejligt område med at utal af velbevarede gamle japanske huse, der nu er i brug som forretninger, små værksteder eller spisesteder (ikke mindst iso- og slikbutikker) af enhver art.

Bag husene ligger ofte smukke haver.

Selv et lille sted, hvor vi drak te og kaffe havde et fint haveanlæg bagved med vand og det hele.

Det var idag lidt nemmere for de udklædte par at blive fotograferet uden et hav af andre mennesker på billederne. Om de fint opstadsede par var nygifte eller bare var kinesiske eller koreanske turister ved vi ikke, men udover en fotograf og en hjælper var der også en sminkøse/påklæderske med i entouragen.


Her skuespilles der lidt.


Nå, det var nu meget sjovt at se på.

Ellers blev det en stille dag, hvor vi hvilede vores ømme ben og ikke gik altfor meget rundt, selvom vi besøgte mange af de meget søde og fine butikker, der ligger i området. Der var vildt mange butikker, der solgte denim-tøj i alle mulige afskygninger. Noget var flot, noget grimt, men helt sikkert noget for enhver, der kan lide denim. Området og byen skulle have mange fabrikker, der producerer denim-tøj.

Vi havde planlagt at besøge kunstmuseet på denne stille dag, men det havde lukket i hele denne uge og et legetøjsmuseum ved siden af var også lukket. Så det blev en ganske stille hviledag inden vi i morgen tager tilbage til Kyoto. En by, som bestemt ikke er stille.


1 kommentar:

schaila sagde ...

Nat i Numazu
Månen sender et mildt lys
på en smalle vej

Mellem træerne
en kvinde, en mand, et barn
Lidt frem en landsby

Men hvad er nu det?
Manden bærer en kasse.
En maske på den

med en lang næse,
og den peger frækt baglens,
øjnene stirrer

Skuespillere?
Et mysteriøst optrin
i månelyset