torsdag den 30. april 2009

Caceres - stadig 301 km

En maerkelig morgen at vaagne op til: INGEN vandring i dag.

Det blev en noget rask beslutning i gaar aftes. Da vi saa flypriserne og hvor anderledes de nu var i forhold til tidligere, og da vi enten skulle have nogle meget, meget lange vandringsdage eller mange korte vandringsdage, var der ikke saa meget andet at goere. Vi kunne simpelthen ikke faa det til at haenge sammen, hvis vi ikke foerst skulle vaere hjemme igen midt i maj. OG vi har jo en rejse til Kreta den 30. maj !

Saa nu er vi pludselig blevet turister med to dage i Caseres. Som er en fantastisk by, men hvor det er ret svaert at finde en internetadgang. Det er dog lykkedes paa det offentlige bibliotek.

Vi har nu fundet togtider til Madrid i morgen. Der er 4 timers koeretid! Vi finder saa en overnatning der, og skal saa med flyet paa loerdag.

Vi havde planlagt at rejse hjem midt i eller i slutningen af naeste uge, saa at vi tager hjem paa loerdag er egentlig kun 4 dage foer planlagt, men paa en eller anden maade foeles det alligevel underligt. Maaske fordi vi traf beslutningen saa hurtigt.

Vi har naaet at gaa 300 km af de 500 til Salamanca. Det er faktisk efter planen og det har vaeret pragtfuldt, men det har vaeret langt mere besvaerligt at faa tilpasset vandringsdagene til overnatningsmulighederne end vi havde forventet.

Blandt andet viste det sig, at Casa Rural ofte kun er et par eller tre vaerelser, som ret hurtigt bliver optaget, og saa er man henvist til sovesalene paa refugioerne, hvis der er plads der, for de er OGSAA meget smaa.

onsdag den 29. april 2009

Caceres - 301 km

Efter endnu en pragtfuld tur (paa 40 km) er vi i Caceres og har endelig faaet adgang til internettet. Vi har saa tjekket flypriserne, og de har medfoert, at vi kommer hjem paa loerdag den 2. maj. Vi sparer en maaneds folkepension ved at tage hjem loerdag og ikke omkring den 6. maj som planlagt!

Vi skal nu til at finde ud af den resterende tidsplan, saa vi kommer med mere nyt snarest.

Vi har det stadig super baade med foeder og ben og vejr, men vi kommer altsaa med SK582 fra Madrid paa loerdag.

Caceres - 301 km

tirsdag den 28. april 2009

Alcuescar - 261 km

Endnu en pragtdag på Via de la Plata. Vi har set - på samme tid - mindst 20 ørne og gribbe i luften over os, vi har gået gennem lavendel marker og blomsterenge. Noget af det vidunderlige ved at vandre, er, at vi aldrig ved hvordan stien eller vejen ser ud efter næste sving eller bakketop. Der åbner sig hele tiden nye smukke steder og udsigter. Denne tur er på en måde smukkere end Camino Frances - hvilket vel tildels skyldes årstiden - men den er ikke så imponerende, storladen. Mere blød og mild og fyldt med blomster og fuglekvidder.
Vi er nu lidt over halvvejs på årets etape, men kun en fjerdedel af vejen til Santiago. I morgen er vores mål Caceres, så det bliver en lang og hård dag, men vi skal jo videre ;-)
Der er fortsat meget lidt Internet at finde, så vi har ikke kunnet se de forhåbentlig mange kommentarer fra jer.

Alcuescar - 261 km

mandag den 27. april 2009

Aljucen - 238 km

Aljucen - 238 km

Kun 16 km idag, men fantastiske! En helt vidunderlig tur gennem blomsterenge og et sølandskab. Søen er skabt af romerne, og det er også dem, der præger Via de la Plata. Langt mere end kirkerne og religionen. På Camino Frances var kirken der hele tiden. Her er den - heldigvis - næsten ikke tilstede.
Vi har egentlig kun 2 bekymringer på denne tur: den ene er overnatningsmulighederne,den anden er "gartnerbrun". Jeg lider især af den første: kan vi finde et ordentligt hostal eller hotel, er det optaget, er der bad osv. osv. Hanne er mere bekymret over at blive gartnerbrun (det er også det cykelryttere bliver). Vi får jo stort set kun sol fra højre og bagfra, og kun på hoved, hænder/arme og ben, når vi tager benene af og går i shorts.
I nat overnatter vi i et lille ganske dejligt Casa Rural. Det er meget charmerende. Vi håber, vi kan finde lignende steder på turen fremover.

søndag den 26. april 2009

Merida - 222 km

Merida - 222 km

Saa kom vi endelig paa den "rigtige" maade til Merida. Vi tog en taxi i morges tilbage til Torremegia og er saa paa 4 timer gaaet de 16 km til Merida. Saa er DEN paa plads. Ikke noget med snyd her.

Tak for haerfuglebeskrivelsen, Joergen, det er den vi ser og hoerer. Vi haaber du har kunnet klippe/klistre ellers maa du da have faaet skrivekrampe.

Vi har nu en hel eftermiddag og aften til at udforske Merida, som er helt utrolig praeget af romerske "efterladenskaber": teater, amfiteater, huse, broer osv.osv. Det glaeder vi os til.

Vi sender et billede fra byen senere.

lørdag den 25. april 2009

Torremegia - 206 km

28 km ad en helt utroligt flad strækning med vin, vin og atter vin. Også lidt oliven, men dagen - kort sagt - vinmarker. Oven i det sol, men en strid blæst fra vest, der gjorde dagen ret kølig. Vejret er skiftet til helt overskyet, så vi er spændte på i morgen. Ikke mindst fordi vi har måttet benytte plan B. Vi har ikke kunnet finde et sted at overnatte i Torremegia, så vi har taget en taxi til Merida, hvor vi har fundet et dejligt hotel. Imorgen tager vi så en anden taxi tilbage til Torremegia for så at gå de 16 km til Merida. Lidt surt, men sådan må det være.

fredag den 24. april 2009

Villafranca de los Barros - 178 km

Saa fandt vi den foerste "rigtige" Camino-sten paa vejen fra Zafra til Villafranco de los Barros. Som kendere vil kunne se, saa er det det maerke vi begge har paa vores rygsaekke, og som er blevet produceret af Helle i Lappland, specielt til os. Der var flere af disse sten paa vejen og i byen er selve vejvisningen Camino-maerket i kakkelflise paa murene.

Det var en varm dag, men flot landskab med oliventraeer og enorme vinmarker. Der var mandeltraer og vi saa en fugl, som har raabt af os hele vejen. Vi mener, det er den fugl, der i vores guidebog hedder "hoopoe" paa engelsk. Maaske kan en af jer give os det danske navn?

Vi har glemt at fortaelle, at der i naesten alle byerne vi er kommet igennem er blomstrende appelsintraeer, men ogsaa med modne appelsiner paa - de dufter helt vidunderligt.

Vi har heller ikke fortalt om de mange kirker vi kommer forbi, for de er grebet af den danske syge: "lukkede"! Bortset fra Katedralen i Sevilla og et par enkelte andre mindre kirker, har de alle vaeret lukket. Det virker ret maerkeligt, naar man taenker paa de mange fantastiske kirker paa Camino Franchés.

torsdag den 23. april 2009

Zafra - 157 km

Her er et billede af Jesper (lidt lys idet) paa Plaza Grande i Zafra. Zafra er en by med 15.000 indbyggere og ganske charmerende. Smaa snaevre gader og straeder med hvidmalede huse. Meget, meget soed lille by. Vi er ret glade for den.

Ikke mindst fordi vi har faaet et dejligt hotelvaerelse naesten helt nyt med dejlig balkon og laekkert bad til naesten ingen penge. Vi traengte lidt til et bad efter 25 km i (maa vi nok indroemme det) nogen varme. Vi vil hellere have varme end kulde, men vi vil stadig have lov til at brokke os over varmen.

Det var en helt flot tur over blomstrene enge og smukke groenne marker, nye vinmarker, oliventraer i lange snorlige raekker og masser af fugle - store som smaa.

Vi har nu i alt gaaet 157 af de godt 500 km vi har sat som maal i denne omgang. Det vil sige, at vi har gaaet knap en tredjedel paa 7 dage. Holder det, saa passer det med at vi er 3 uger undervejs. Vi faar se :-)

Dejligt med lidt kommentar fra vores hovedkommentator. Tak for det!

Andre kommentatorer boer ikke holde sig tilbage.

onsdag den 22. april 2009

Fuente de Cantos - 132 km

Endu en fin tur gennem hoejt flot solskin i det spanske bondeland. Foerst gennem det helt vidunderlige landskab med traer, blomstrende buske, levende dyr (grise - sorte - geder, faar, kvaeg) og flotte lange, lange stengaerder.

Men pludselig naaede vi det sidste stengaerde og landskabet forandredes totalt: nu kom der kaempestore ploejemarker og absolut ingen traer. Landskabet ligner nu et ganske almindeligt landbrugsland med enorme kedelige slettelignende marker. Nogle med korn andre lige nyploejede.

Men vi har jo ogsaa bevaeget os 22 km idag, saa landskabet maa naturligvis aendres som vi kommer frem.

Vi er naaet til en lille soed by, Fuente de Cantos, som er enormt indviklet at gaa rundt i, men vi har fundet et dejligt hotel og altsaa ogsaa nu et internetsted.

Det gaar stadig rigtig godt med baade foedder og ben. Vi har indtil nu ikke haft problemer med det, og som det turde fremgaa, saa er vejret ogsaa bare blevet perfekt. Vi haaber baade vejret og benene holder ;-)

tirsdag den 21. april 2009

Monesterio - 110 km

Saa har vi naaet baade de 100 km og at finde et sted med internet, og hvor ellers end paa det offentlige bibliotek i byen Monesterio.

Det har vaeret rigtig dejligt at laese alle kommentarerne, som har hobet sig op. Det er bare saa dejligt, at vide at der er nogen der foelger os paa vores faerd. Det bliver lidt svaert at svare jer alle, saa bare én stor tak herfra os.

Ellers har det igen idag vaeret en super dejlig vandringsdag med hoej sol, lidt vind og paene temperaturer. Vi er naaet fra Andalusien ind i Extremadura, og skal vandre her den naeste tid.

Byen her er lige én for Olsen (og ligesindede). De har specialiceret sig i de sorte grise: hvert andet hus i gaden saelger skinker og poelser og alt muligt godt fra grisene, saa ogsaa for os staar den i aften paa gris. Vi glaeder os, for man bliver sulten af at vandre.

Turen ligner paa mange maader Camino Franches, men er ogsaa meget anderledes. De pilgrimme vi moedte den foerste aften i Guillena moeder vi igen, hver enenste aften. Det er svaert hyggeligt. Vi nyder isaer et fransk/spansk par med to smaa hunde. De er rigtig soede - altsaa manden og konen. Den mindste hund har gennemfoert Caminoen 4 gange! Meget af turen dog i en pose paa maven af konen, mens hun ryger sine utallige smoeger.

mandag den 20. april 2009

El Real de la Jara - 88 km.

En smuk, smuk tur helt uden om asfaltveje. 16 km gennem et fantastisk landskab: bakket og kuperet, en blanding af meget traditionelt landbrug uden marker og skovbrug. Vi har set masser af sorte grise - altså sortfarvede grise, der løber frit rundt i skoven. Vi har mødt løsgående får og kvæg, geder bag hegn og hørt gøgen kukke. Fremme i El Real de la Jara har vi set mange storke. Forhåbentlig kan nogle af dem ses på billedet. Fortsat intet Internet :-(

El Real de la Jara - 88 km.

søndag den 19. april 2009

Almaden de la Plata - 72 km

Den tredje vandringsdag blev lang, men god. Først 15 km langs en ret fredelig landevej, så 15 km gennem et pragtfuldt naturområde. Ud over et væld af blomster og mere eller mindre kendte træer, som feks. kork ege, så vi masser af forskellige fugle. Bl.a. en flok på 12 gribbe. Vi så også 2 rådyr. Det var lidt hårdt fordi der var mange bakker og stigninger, men vejret ser ud til at være skiftet til det bedre. På vejudsigten igår var der ingen regn de næste dage. Der er flere pilgrimme på ruten end vi havde ventet, og de fleste er nogle seje sataner enten med adskillige Caminoer eller har gået fra Holland til Santiago. Men ALLE er utroligt søde spaniere som pilgrimme. Det er en virkelig fornøjelse.
Internettet er det lidt svært at finde adgang til, så vi kan kun gætte på alle jeres kommentarer på bloggen ;-)

Almaden de la Plata - 72 km.

lørdag den 18. april 2009

Castilblanco de los Arroyos - 42 km

En relativ kort dagsmarch på 19 km gennem et utroligt dejligt landskab. Dels opdyrkede meget store og velplejede marker med korn eller enorme oliven plantager eller appelsinskove. Dels et fantastisk område med løsgående kvæg, vilde kaniner, gamle oliventræer og masser af blomster. Vi er kommet lidt over 300 m op siden Sevilla, og landskabet er meget smukt bølgende. Vejret er stadig sådan, at vi hele tiden frygter en skylle, men faktisk har det ikke været nødvendigt at tage regnslagene på endnu. Vi har været indendøre, når det har regnet, og det har regnet en del. Det har ikke været muligt at finde en internetforbindelse så vi ved ikke rigtig hvordan vejret arter sig de nærmeste dage. Og vejret ER vigtigt, når man vandrer.

fredag den 17. april 2009

Guillena - 23 km.

Så er vi på vej igen og er nået til første stop på vej mod Salamanca. Lige så skønt, der var i Sevilla lige så grimt var der på vej ud af byen. Senere blev det dog langt bedre med grønne snorlige kartoffelmarker og masser af blomster i grøftekanterne. På vej her til den noget skæve by Guillena besøgte vi et romersk sted Italica. Flot og meget smukt beliggende med et stort amfiteater. Vi slap for rigtig regn, men havde dog dryp. Ligenu er det blæsende og overskyet, og det hotel vi bor på er ret frygteligt. Vi glæder os til at komme videre i morgen. Nu skal vi lige finde et sted at spise aftensmad inden vi går til ro.

torsdag den 16. april 2009

Taverna Sevillana

Sevilla - 0 km

Sevilla er bare en helt fantastisk dejlig by. Smukke huse, smalle gader, mange mennesker og liv og farver.

Vejret har vaeret noget blandet med sol og regnbyger ind i mellem. Det er ikke saerlig varmt, men behageligt. Vi har besoegt den fantastiske Katedral og vaeret oppe i taarnet "La Giralda", som er fra 1184, bygget af maurerne. Flot udsigt over byen og over den foerste del af Via de la Plata, som vi skal gaa i morgen, hvis vejret ellers arter sig.

Vi nyder at vaere turister for en dag eller to, men glaeder os til at komme afsted mod nord.

onsdag den 15. april 2009

Sevilla - 0 km

Så er vi nået til den smukke by Sevilla efter en lang flyvetur (4 timer) og en lang togtur (2,5 timer). Vi har lige spist en menu på et meget hyggeligt lille sted i nærheden af hotel Londres, hvor vi bor. Det er midt i den gamle by. Perfekt! Der kommer mere fra Sevilla i morgen.

tirsdag den 14. april 2009

Christianshavn - 0 km.

Så skal vi afsted tidligt i morgen fra Kastrup.

Vi glæder os meget, men desværre er jeg kommet til at se vejrudsigten for de næste dage i Sevilla og det ser noget blandet ud:

Pænt varmt, men byger - ikke mindst på fredag - som skulle være vores første dag på vandringen til Salamanca 500 km nord for Sevilla.

Vi har næsten det samme udstyr med som på Camino Francés. Dog har vi denne gang undladt det uldne undertøj.

Vi vil igen prøve at skrive på bloggen hver dag, når vi er nået frem til det sted, vi skal overnatte. Forhåbentlig er mobiltelefondækningen lige så god som i efteråret.