tirsdag den 10. september 2013

Les Setuox til Montfaucon-en-Velay i alt 294 km

Så er vi fremme på Hotel l'Avenue efter en kort (17 km), men forbavsende hård vandring. Det er i hvert fald kommet bag på os, at vi begge er så flade lige nu.
Dagens etape gik først 250 meter ned, så 100 meter op, så 75 meter ned, så 100 meter op, så 150 meter ned, så 250 meter op og endelig små 100 meter ned. Det virkede i morges ikke så hårdt som idag ved tre-tiden.
Nå, men ellers havde vi et utroligt skægt og spændende ophold hos Anne Marie Besson, som virkelig var en ildsjæl. Hvad hun ikke vidste om blomster og svampe, er næppe værd at vide :-)
Den svamp jeg lagde på bloggen den 2. september er en giftig "laetiporus sulphureus" eller på dansk en "svovlsporesvamp".
Til middagen fik vi en aperitif med vilde timian blomster og en anden lille en af gyvelblomster, begge i alkohol.
Forretten var salat og nogle lækre filodejspuder med brændenælder blendet med chevre-ost. Fantastisk. Hovedretten bestod af farsboller med svampe og aspargeskartofler. Det hele i ovn. Svampene var: sparasis crispa, boletus bovinus og amanita vaginata. Det sagde Anne Marie i hvert fald. Det smagte herligt. Desserten var en timian sorbet.
Udover blomster og svampe var Anne Marie også engageret i restaureringen af den noget ødelagte lokale kirke. Inden vi vandrede videre var vi henne og se abbediet, hvortil kirken hørte.
Det er blevet et helt andet klima vi bevæger os i her i godt 1000 meters højde. Her ved 18- tiden var der ikke mere end 13 grader og det blæste skidekoldt. MEN vi har stadig været helt usandssynligt heldige og undgået at vandre i regnvejr.

Fotoet viser dagens elendige stier. De er blevet helt elendige efter skybruddet forleden dag.

2 kommentarer:

schaila sagde ...

Sag' jeg det ikke? Op og ned,
sådant er livet - kamp og sved.
Und kommt es richtig hart auf hart,
dann gibt es Grünzeug aller Art:
Sparasis crispa, Thymian,
Brennessel, Sulphur, Marzipan
und Amanita vaginata
(Pikant, pikant! Mit Chocolata?)
und Spargel auch in Alkohol.
Da bleibt mir nur zu sagen: Skål!

(ein gastronomisch Stehengebliebener)
Wie sagt man so schön bei uns im Münsterland?: Wat de Buer nich kennt, dat friät hei nich).

Sakurako sagde ...

Øv. Hvorfor er der ikke et billede af Anne Marie besson og hendes planter og svampe?
Men det lyder skægt, at have en ekspert til at forklare ens mad.