onsdag den 11. september 2013

Montfaucon-en-Velay til Saint Jeures i alt 314 km

Dagens vandring begyndte i flot vejr med sol og skyer og en kold blæst. Der var 7 grader, da vi gik fra hotellet og ved 12-tiden havde temperaturen sneget sig op på 13 grader, så det har været en kold men flot dag.
Turen gik gennem et smukt varieret landskab med mange store græsningsarealer til først og fremmet køer, men også til får. Bjergene vi er nået til er karakteriseret af de vulkanske toppe, der også ses i Le Puy-en-Velay. På fotoet fra vores værelsesvindue kan man se en af toppene.
Vi er lige nu i 1090 moh og i morgen skal vi op over 1276 moh, så når solen ikke skinner er her lidt køligt. Faktisk lignede vegetationen på vejen hertil en god dansk ditto. Så igen kan man konstatere, at 1000 moh svarer til godt 1500 km mod nord.
I nat boede vi på hotel l'Avenue i Montfaucon-en-Velay. Det var ok, der var absolut intet at klage over, men det er nu - for det meste - både bedre og ikke mindst sjovere at bo på chambre d'hotes. Her på "Le Fougal" i Saint Jeures er her meget fint og godt at bo, men det ligner måske lidt mere et hotel. Vi får se hvad der sker under aftensmaden, som for første gang på denne tur kommer til foregå sammen med andre vandrende.
Igår mødte vi ingen andre vandrere/pilgrimme, men i dag har vi set to, vi har mødt tidligere og to nye. I alt har vi indtil nu mødt 23 andre. Det er ikke ret meget på 16 dage.

2 kommentarer:

Sakurako sagde ...

Bliver man ikke træt af at vandre og ikke få lov til at stoppe en ekstra dag i et bestemt område, som man kan lide?
Skønt at møde lidt flere at gå sammen med, eller i hvert fald have måltider med.

schaila sagde ...

Ach, ach, heute abend fällt mir so recht kein Verschen ein. Liegt es am Foto, auf dem kein bißchen weder von Hanne noch von Jesper zu sehen ist?
Deshalb referiere ich unter leichter Modifizierung des Namens den heutigen Hagbard-Strip aus dem Berlinger. Auch weil der Speisesaal eures kleinen Hotels mit zwei weiteren Pilgern regelrecht überfüllt war :

Kellner: "Der er desværre en times ventetid på et bord."
Skule: "Er du klar over at det er Jesper den Skrækkelige?"
Kellner: "I så fald er der udsolgt hele aftenen."

Trotzdem, angenehme Nachtruhe!
(Firserne)