fredag den 15. september 2017

Lourdes 12 km til fods

I dag har vi ikke vandret, men bare været rundt i Lourdes. Alligevel har Hanne registreret på sin skridttæller, at vi har gået 12 km.

Lourdes er virkelig et mærkeligt sted. Der er 147 hoteller samlet på meget lidt plads og formentlig ligeså mange eller flere restauranter, cafeer, barer og brasserie. 

Det hele bygger på en illusion - en fantasi eller forestilling - som en lille pige i 1858 havde og som den katolske kirke efter nogle år fandt ud af at kunne bruge. Det er simpelthen en industri uden lige, og alligevel kan man ikke undgå at blive påvirket, fordi vi aldrig har set så mange kørestole med syge mennesker fra det meste af verden samlet på så lille et sted. Folk kommer hertil fordi de tror og der opføres hver dag et eller flere shows, som for de involverede formentlig er oprigtige. 

Det er virkelig et mærkeligt sted. F.eks. så skulle vandet være af en særlig karakter - helbredende - eller hvad ved jeg, men vi har i hvert fald tappet noget, som vi vil forære til nogen, som tror på det. Det virker næppe på dem, som ikke tror på det.




Ved grotten, hvor den unge pige - Bernadette - så jomfru Maria, er der hver dag messer uanset vejret.



Om aftenen (kl 21) er der en procession, hvor tusindevis af mennesker: gående eller kørende i moderne kørestole eller ultra gammeldags vogne møder til en fælles Ave Maria. Også her øsregnede det. 

Når vi er hjemme med ordentligt internet poster jeg nogle billeder fra dette aftenarragement.

2 kommentarer:

schaila sagde ...

Hvad hedder det, hvad skal jeg sige?
Måske dette her:

Lourdes

Ich fahre nach Lourdes der Wunder wegen
und natürlich auch wegen Gottes Segen.
Als Wunder wünsche ich mir
eine Kiste immer voll mit Bier.
Oder besser deren vier.
Eine zur Reserve. Eine für dich.
Eine für uns und eine für mich.
Amen.

(af Alfred Reichel)

Google+ sagde ...

Ekte Kjærlighet Stave Caster Dr. Obodo. Staver for å tiltrekke kjærlighet, Stopp skilsmisse, Ekteskapsstaver, Ta tapt kjærlighet, Penger og velhavende staver, Beskyttelsesformer, fruktbarhetstasting. Kontaktinfo
(Email: templeofanswer@hotmail.co.uk
Ring, Viber og whatsapp +2348155425481)