fredag den 22. marts 2024

Fra Nara til Kyoto

Vågnede op til solskin!

Lige hvad vi trængte til. Det er stadig koldt, men i solen virkelig dejligt. Det virker så for os to noget absurd, når vi på vej mod vores morgen mad på Café Tanne møder damer med parasol (eller ugennemsigtig paraply).

Vi blev foreviget inden afgangen fra Naramachi Guesthouse af vores søde vært. Vi er ligeså glade som vi ser ud.


Vi gik op til Kintetsu Nara Station og tog toget til Kyoto efter lidt fjumren med at få købt en pladsbillet. Som vanligt blev vi hjulpet af en særdeles venlig og kompetent dame ansat af togselskabet.

Det tog 36 minutter at nå til Kyoto Station, som er vanvittig stor - synes vi i hvert fald. På stationen fik vi så købt både billet og pladsbillet til Shinkansen, som vi skal køre med til Tokyo i morgen. Vi måtte stå i kø for at købe billetterne, men det fungerer jo bare. Det er i øvrigt lidt mærkeligt, men ud af den samlede billetpris for én person på knap 750 kr. er næsten halvdelen for pladsbilletten.

Vi kunne først få vores værelse på hotel Sakurako Terrace kl. 14, så vi gik fra stationen ned til vores yndlings område i Kyoto: Takasegawa. Som ikke er en flod, men en lille meget sød kanal, der løber parallelt med floden Kamo, altså Kamogawa. Det er et virkelig dejligt område og vi drak te og kaffe på en lille sød café, vi også havde besøgt for fem år siden.

Hanne havde en virkelig stor oplevelse. Ja, jeg oplevede det også, men Hanne var helt væltet! Der fløj nemlig masser af ørne hen over Kamogawa. De dykkede meget langt ned over vandet og en af broerne vi stod på. Det viste sig - såvidt vi kunne se - at der var nogle, der nærmest fodrede ørnene ved at kaste et eller andet ud fra broen. De var ret tæt på. Flotte. Hanne talte godt 20 ørne på samme tid. 

Jeg ved ikke om det var, fordi vi igen fjumrede eller bare fejlvurderede situationen, men vi spiste middag på en restaurant, der ikke lå i vores hotel, men i søsterhotellet ikke så langt derfra. Man får en velkomst drink, når man sætter sig og vi bestilte selvfølgelig gin og tonic. Efter at have fået den på bordet bestilte vi maden og havde besluttet at købe en lokal øl til den. Men inden vi næsten var begyndt på gin’en kom maden og vi nåede aldrig at bestille øllen. Så vi fik en lille lækker anretning med 100 gram Kobe kød foruden lidt forret og salat til vores gin! Det var i øvrigt ikke spor dyrt: 320 kr. for os begge inklusive lidt enkel isdessert, men selvfølgelig uden øl til maden.


1 kommentar:

schaila sagde ...

Se, der kommer de,
trækfuglene, i tusindvis
- men de fløj sydpå (?!)