onsdag den 27. marts 2024

Tokaido dag 4: Totsuka til Hiratsuka

En mærkelig og stærkt bekymrende dag.

Vi vågnede op til flot solskinsvejr og gik afsted lidt efter kl. 9. En fantastisk fin dag at vandre afsted i. Alting så meget bedre og lyst ud efter gårsdagens skrækkelige regnvejr.

Vi så i det flotte vejr pludselig Fuji bjerget ude i det fjerne. Langt væk, men virkelig betagende og smukt. Fotografiet viser kun en antydning af hvor flot det ser ud. Vi har set Mount Everest, som jo er langt højere, men Fuji er smukkere.


Det var en god oplevelse at se Fuji, inden jeg måtte fortælle Hanne, at jeg i et stykke tid under dagens vandring havde haft sindssygt ondt i venstre ankel og/eller læg. Jeg havde svært ved længere at skjule mine smerter og jeg begyndte også at halte mere og mere. 

Vi besluttede at Hanne gik - og jeg haltede - videre til 6 Fujisawa, hvor der er en togstation og så tage toget til 7 Hiratsuka, hvor vi havde booket et hotelværelse for natten. Hotel “miss morgan” ligger heldigvis ikke langt fra stationen. Ved indtjekningen lykkedes det at få et værelse til dagen efter, så vi tager en hviledag her.

Efter indtjekningen prøvede vi at google min skavank og nåede frem til, at det nok er tendonitis eller tendinitis (som åbenbart er det samme) og at et NSAID (f.eks. Ibuprofen) kan hjælpe på det. Ved hjælp af de meget unge, utroligt søde mennesker i receptionen fik vi vist vej til et apotek lige om hjørnet.

På apoteket fik vi en udsøgt behandling med meget præcise spørgsmål til mit problem ved hjælp af en apoteker og hans “sprogtablet”. Jeg har så fået noget, der hedder Loxonin S. Jeg fik også to siders print på engelsk af indlægssedlen, hvor den ene side er beskrivelse af alle eventuelle bivirkninger! Såvidt jeg kan se er det aktive stof ‘loxoprofen’, så det ligner vel ibuprofen. Jeg måtte kun få 12 piller, nok til fire dage. Det var en fornøjelse at blive betjent på dette apotek .

Efter de 10 kilometers vandring i dag frem til Fujisawa station har jeg ikke bevæget mig ret meget rundt og efter to piller i dag, synes jeg det går bedre. Vi holder så total hviledag i morgen og tager toget videre på fredag.

Når jeg startede dagens epistel med at skrive “stærkt bekymrende” skyldes det jo, at hele vores Japan ophold står på spil, hvis jeg ikke kan gå uden smerter. For selvom vi opgiver Tokaido vandringen og “bare” bliver almindelige turister, så duer det jo heller ikke med smertende ankler. 

Nå, men vi synes selv, at vi indtil videre har taklet situationen fornuftigt med hvile og medikamenter. Så må vi se, hvordan det udvikler sig.

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Et ord: rulleskøjter :-)

Nej, pøj pøj. Håber det bliver bedre.

/kasper

Anonym sagde ...

Som en der altid vrikke om når Kasper og jeg går så kan jeg anbefale: et støttebind til anklen og almindelig eddike slag om aftenen. Det tager både hævelse og smerter. Evt også aloe hers creme ka ta lidt af smerterne og hævelse. God tur.

Anonym sagde ...

Det var da simpelthen SÅ uheldigt og meget synd for Jer.
Ja. Ud over NSAID er støttebind et must. Man kan få nye slags elastikbind som ligesom "hæfter" på sig selv, så det bliver siddende på plads, selvom man bevæger sig.
Der findes også ankel "bandager" - ligesom til håndled - som man jo nemt kan tage af og på.

Rigtig god bedring.
Knus Jytte

schaila sagde ...

I håbet, Jesper, om at din fod har det meget bedre i morgen fortsætter jeg bare hvor jeg endte i går

Hvor dejligt at gå
sammen og med skyerne
langt langt over os

olejess sagde ...

KÆRESTE SIKKE NOGET MØG.
ALOE VERA MINDST 30 % er et fantastisk dulmende og helende gammelt lægende middel. Det gnides grundigt ind i huden på det udsatte sted. Det hjælper, hvordan det så hænger sammen. Det redder ofte min smertende ryg , så jeg køber altid tuber med aloe vera gel med hjem. Har lige reddet Jess´s ryg med det ( han har aldrig før haft ondt i ryggen).
Det er også en god ide med støttebinde eller sportstalenter.
Håber for jer, at det går over, så I og vi kan nyde jeres dejlige tur.
Kram Jess og Helle

Anonym sagde ...

Kære Jesper og Hanne hvor er det ærgerligt at i løber ind i sådan et problem, du har fået en masse gode råd, men da jeg har været ude for noget lignende i Frankrig foreslår jeg som lægen på Næstved sygehus sagde is og hvile samt støttebindet Vi håber det går hurtigt over knus til jer Lis og Aksel