fredag den 29. marts 2024

Tokaido dag 6: Hiratsuka til Oiso

Efter hviledagen på “ hotel miss morgan”, som var et fint lille hotel med utroligt søde og hjælpsomme unge mennesker - gik vi til Hiratsuka station. Herfra tog vi toget (kun 8 minutters kørsel) til Ninomiya station og gik de sidste godt 2,5 km til Oiso Prince Hotel, hvor især jeg skal hvile min fod og ben.

Oiso var for øvrigt stedet for station 8 Oiso på Tokaido‘en.

Det er blevet rigtig fint vejr og der loves solskin og op til 24 grader i morgen! Noget af en forandring i løbet af den sidste uge. 

Natten til i dag var ellers præget af et kraftigt regnvejr: i løbet af de seneste 24 timer er der faldet 57 mm regn. Men vi var super heldige for det holdt stort set op med at regne, da vi forlod hotellet. Og vores lille vandring til hotellet i Oiso skete i fint omend kraftigt blæsevejr.

Bortset fra at jeg haltede og stadig har ondt især i læggen, så var det en fornøjelse at gå fra stationen til det store hotel. For første gang på turen så vi nemlig marker og haver (gartnerier) og masser af grøntsager. Desværre stod en del af grøntsagerne i vand. Der var meget meget vådt. Men det var dejligt at gå næsten uden at møde nogen. Hverken mennesker til fods, i bil eller de værste: by-cyklisterne.

Hotellet er ikke noget kønt syn.


MEN fra vores værelsesvindue på ottende etage kan vi se Fuji bjerget.

Her ses det fotograferet fra vinduet. Vi håber i morgen at kunne se og fotografere det noget bedre.

En af fordelene ved dette store uskønne hotel er, at der er indtil flere restauranter i komplekset. Vi valgte den japanske og fik en virkelig dejlig middag. Vi fik denne menu:

Der fandtes heldigvis en oversættelse:

Hanne har jo problemer med sin højre hånd og frygtede at skulle spise med pinde, men det går virkelig flot for hende. Vi havde dog begge lidt problemer med søpindsvinet indtil vi fandt ud af at det bare skulle hældes i munden ligesom en østers.

Til slut en lille detalje af rejseteknisk karakter: i Nara købte vi to ICOCA kort. Kortet er et smart rejsekort, man kan bruge hos rigtig mange af de forskellige private og offentlige trafikselskaber, der findes i Japan. Det gør det meget nemmere at rejse, fordi man ikke behøver på forhånd at regne ud, hvad en given tur vil koste. Man tjekker sådan set bare ind og ud med kortet. Virkelig nemt. Og det kan optankes alle mulige steder og kan også bruges hos 7-eleven på stationerne.


4 kommentarer:

schaila sagde ...

Fyrretræets duft
og vennernes omsorg
Et himmelsk balsam

schaila sagde ...

Fyrretræets duft
og vennernes omsorg
er himmelsk balsam

schaila sagde ...

Engang til, men nu rigtig:

Fyrretræets duft
og vennernes tro omsorg
er himmelsk balsam

Anonym sagde ...

Fuji i disen
Overstråler med skønhed
Alt andet glemmes

Kh
Jytte