lørdag den 13. april 2024

Fukuyama i solskin

En dejlig ret stille dag i Fukuyama, hvor VI nød solen.

For selvom vi er i “Solens Rige”, så er det ikke ligefrem solen eller solskinnet, der dyrkes her til lands. Der er ikke ligeså mange parasoller fremme i solen, som der er paraplyer i regnvejr, men for os soltørstende nordboer er det virkelig et kulturchok at se, hvor meget kvinderne dækker sig mod solen.

Nå, men jeg har igen ikke en fotografisk dokumentation, så her får i (endnu) et par billeder af de smukke kirsebærtræer i blomst. Blomsterne er dog allerede ved at falde af, men det ser stadig ret godt ud.



Vi er så glade for at have fået lov til at opleve de japanske kirsebærtræer i blomst på vores tur i år. Det er virkelig smukt og at se japanernes entusiasme og glæde ved træerne er bare så dejligt. 

Bortset fra fiskerbyen Tomonoura, som vi besøgte i går, og Fukuyama Castle, som vi nu har besøgt adskillige gange og hver dag, så har vi ikke rigtig fundet så meget interessant for os i byen Fukuyama. Vi har dog humpet rundt med vores skavanker og set på byens små gader og butikker. Her en boghandel.


Masser af de små billigbøger sælges for 100 yen eller knap 5 kr. Der var også - for mig - andre interessante bøger, men alligevel ikke, når de skal med i en i forvejen let overvægtig rygsæk.

Apropos 100 yen, så har mine plastik læsebriller til 250 kr. tabt en skrue, så de er lidt svære at holde på næsen. Men så går man jo bare i den lokale Tiger-butik, som her hedder “Can-do” og køber et par (+3,0) til 100 yen plus skat på 10 yen, altså knap 5,50 kr. Jeg fatter det ikke!

Nå, i morgen går færden videre lidt nordpå til Kurashiki efter denne nærmest hviledag.

1 kommentar:

schaila sagde ...

Femogtyve sejl
ved havnen i Ejiri
silke på vandet

Næsten ingen vind,
bådene driver stille
gennem skærgården

Hvor vil de nu hen
sejler de bare for sjov?
Det tror jeg næppe