fredag den 12. april 2024

Fukuyama - udflugt til Tomonoura

Vi vågnede op til fint vejr. Perfekt til den planlagte udflugt til den lille fiskerby Tomo no ura, der ligger knap en halv times buskørsel fra Fukuyama station, som vores hotel jo ligger klos op ad.

Bus 5 fra stoppested 5 kørte - naturligvis - præcis klokken 9, lige efter køreplanen. Præcist som al anden offentlig trafik, vi har været udsat for her i Japan.

Der burde her have været nogle fede fotografier fra Tomonoura, men jeg tog en masse med mit Fuji kamera og glemte stort set at tage nogle med telefonen. 

Alle billederne på bloggen har været fra min eller Hannes iPhones, fordi det er enormt besværligt at flytte billederne fra Fuji kameraet over på iPad’en. Jeg havde ellers forberedt mig grundigt - synes jeg selv - på at kunne flytte fotografierne, men det er ikke lykkedes for mig. (Og ja, jeg har googlet hvordan, men det virker ikke for mig).

Så her er nogle fotos, som viser noget af det vand Tomonoura ligger ved, men der mangler fotos fra den meget søde lille fiskerby. Der var virkelig mange gamle og smukt vedligeholdte huse i byen. En sød lille by.




Vi havde en virkelig sjov og dejlig oplevelse på vores vej rundt i den lille by. Vi kom på et tidspunkt forbi en åbentstående garage, hvor der lød en hamren og banken. Det viste sig at være en ældre japansk herre, der var ved at snitte/hugge en Buddha figur ud af noget - så det ud til - særdeles hårdt træ. Vi stoppede op for at beundre hans værk. Vi kunne selvfølgelig ikke snakke sammen på et fælles sprog, men først så hentede han en bog med et foto af den Buddha figur han ville lave og lidt senere hentede han et par små udskårne figurer. Han forærede så Hanne disse to frøer, som er skåret i et meget let materiale og så lakeret.


Paparazzi Hanne tog selvfølgelig også nogle fotos af den søde ældre mand, mens han arbejdede på sit projekt. 


Man kan ikke se det rigtigt på Hannes foto, men der gemte sig mange træfigurer rundt om i garagen eller hvad det nu var for et rum. En meget flink og ikke særlig snakkesalig mand.

Vi var også så heldige at se en af fiskerbådene komme ind med sin last og følge losningen af fiskene. Ingen af os har set, hvordan det foregår hjemme i Danmark, men her var det uhyre effektivt. Og der var styr på det med at holde fiskene isede til. Det var en fornøjelse at følge.

Jeg tog en hulens masse fotos med kameraet, så her er et par af Hannes fra iPhonen.



Flotte store fisk der lyn hurtigt blev sorteret og lagt i kasser med is. Desværre kunne vi heller ikke her snakke rigtigt med fiskerne, men vi blev da spurgt om, hvor vi kom fra. Og det virker som om Danmark enten har et godt ry eller er totalt ukendt. Oplysningen bliver altid vel modtaget ;)

Ellers har dagen været lidt præget af, at det er sort set uforandret med mit ben problem - hvad jeg har svært ved at forstå - men at Hanne nu begynder at have smerter især i sit venstre ben/hofte. 

Måske var det meget godt at vi så tidligt måtte stoppe Tokaido vandringen på grund af mig eller også havde det været bedre for Hannes ben at vandre ordentligt med stavene fremfor at daske rundt som turist. Det er svært at sige.

Til slut en lille pudsig observation. Mobil telefonen har virkelig ført mange ændringer med sig. Blandt andet er der nu ikke bare et el-stik ved sengen på de fleste hoteller, vi har været på, der er også et usb-a stik, så man kan oplade sin telefon. Men det sjove er:


At der nu er en lille hylde over toiletrullerne, så man kan lægge telefonen fra sig, når man skal bruge hænderne til noget andet. Vi har set det mange steder, men billedet er her fra hotellet i Fukuyama.


2 kommentarer:

schaila sagde ...

Sent i Mariko
Et værtshus med vært og mænd,
nok ved et brætspil.

Een er på vej hjem
gennem den mørke aften,
i hånden en stok.

Han går lidt usikkert
forbi nøgne lovtræer.
Er han beruset?

Anonym sagde ...

Kære begge to.
Vi nyder virkelig at læse Jespers fortælling og følge Jeres rejse - og beundre de smukke poetiske fotos.
Det er meget synd for Jer, med Jeres skavanker - forhåbentlig tager det ikke FOR meget af glæden.
Kærlige hilsener
Knud og Jytte