onsdag den 3. april 2024

Kyoto i regnvejr

Det har regnet en del i Kyoto i dag: 48 mm i de seneste 24 timer. Det er lidt surt, når man også har smerter, når man går rundt i byen, men det har alligevel været en fin dag.

Da vi første gang var i Kyoto boede vi i nærheden af en kanal - Takasegawa - der går parallelt med Kamo floden. Vi er ret glade for området langs med kanalen.

 Jeg er desværre kommet til booke et hotel, der ligger lidt langt fra området, vi kan lide, selvom det ikke ligger langt fra den “sydlige” del af Takasegawa. Derfor er vi i dag, hvor vi er turister og ikke på vandring kommet til at gå ca. 15 km i følge vores iPhones. Ret vildt.

Omkring kanalen var der mange udsprungne kirsebærtræer, så derfor også nogle fotos af dem i dagens indlæg.

Det øsregnede, som det måske kan anes, men smukt var det.


Det inspirerede mig til følgende lille haiku. Altså fem, syv, fem stavelser i digtet. Bemærk at Kyoto jo udtales [kjoto] og det er udtalen der gælder:

Kyoto i regnvejr
men alligevel smukke
kirsebærtræer

Man kan nok finde bedre haiku’er, men det er lidt sjovt at prøve at skrive dem. Apropos det, så tak til vores haiku kommentatorer. 

Vi var kommet så langt op langs Takasegawa, at der trods alt kom lidt Tokaido ud af det. For vi nåede op til den bro, vi ville have kommet ind til Kyoto ad, hvis vi havde fuldført vores 500 km vandring fra Nihonbashi til Santo Ohashi broen.

Vi tog lige en - sjælden - selfie i regnen på broen.


Vi gik så tilbage og ind i det kæmpestore overdækkede arkade område, der ligger lidt vest forvTakasegawa.

Her faldt vi over en kaffeshop, der solgte kaffe med CBD. 


Da jeg havde  - og har - ondt i ben og ryg og nu er villig til at prøve hvad som helst, tog jeg en kop kaffe med CBD. Det må være den lille orange perle, der ligger på skummet.



Jeg tror, det var pengene ud af vinduet. Jeg fik det ikke et dyt bedre.

Det sådan set et ok hotel vi bor på  “Framboise Hotel de charme”, det ligger bare lidt langt fra den del af Kyoto vi bedst kan lide og langt fra alt, hvad der hedder caféer og lignende. Men vi har fundet et sjovt lille lokalt spisested lige ved hotellet, som vi er meget glade for.


Sådan så det ud da vi gik derfra i går aftes. 

Vi er nu blevet stamgæster fordi vi også spiste der i dag. Vi må sige, vi bliver pænt modtaget. I går sang en af gæsterne pludselig karaoke. Ikke kønt, men med følelse. Desværre er det nok først efter vi er gået hjem i regnen, at de fire habitklædte kontormænd begyndte at kaste sig ud i sangkunsten. Men de havde da nået at smide slipsene inden vi gik.

Ja, Japan er et dejligt land, men vi kunne godt ønske os mere held med vejret, mens vi er her.

1 kommentar:

schaila sagde ...


Med hurtigtoget
nu til nye himmelstrøg
og horizonter