lørdag den 20. april 2024

Nara og middag i Ikoma

En stille lørdag med vandring rundt i Nara og afslutning med en dejlig middag hos Mayumi og Bob i Ikoma.

Efter en beskeden morgenmad i vores shukubo, satte vi os ud i solen i haven og læste vores aviser. Det var virkelig afslappende og dejligt bare ikke at skulle noget. Vi føler lidt, at vi bor i et lille sommerhus. Alt er jo af træ og solen har skinnet og vi har bare ikke rigtigt skullet noget = ferie.

Lidt senere gik vi en fin tur rundt i Nara i gader og stræder, hvor vi ikke havde gået før. En god oplevelse i rigtig dejligt vejr.

I det hele taget er det dejligt at opleve Nara nu, i forhold til for en måned siden, da vi kom hertil fra Danmark. Der er et helt andet leben og liv i gaderne med mange mange flere åbne forretninger og spisesteder og caféer. Desuden er træerne nu blevet grønne og - ikke at forglemme - det er blevet væsentligt varmere.

Vi fik - viser det sig her ved aftentide - ikke taget nogle billeder med telefonerne fra vores tur rundt i byen. Så bloggen i dag bliver med få illustrationer.

Mayumi og Bob, som vi jo kender tilbage fra Shikoku turen, havde inviteret til middag i deres store hus i Ikoma, der ligger knap 20 minutters togkørsel fra Nara.

Det blev en vældig hyggelig og dejlig middag, hvor vi lærte at spise “okonomiyaki”. Det er i virkeligheden “blot” en særlig slags æggekage, der tilberedes på en varmeplade på bordet. I “æggekagen” kom der både rejer, blæksprutte og forskellige krydderurter. Faktisk rigtig hyggeligt og sjovt. Og det smagte virkelig godt.

Til maden fik vi en super dejlig saké!

Hanne og jeg er enige om at bede “Den franske vinhandel” i Roskilde om at importere den eller i hvert fald skaffe den. For den var virkelig god. “Mimorosugi”, det skal vi huske og så er den fra Nara.

Ved middagen deltog også en nabo til Mayumi og Bob. En kær lille livlig dame på 77 år. Hun dyrker en masse urter og krydderplanter, så Mayumi omtaler hende som “the herb lady”. Hun talte meget lidt engelsk, men Mayumi oversatte for os begge veje.

Bob har én kat og den kære dame to katte, så da Bobs kat endelig viste sig, skulle den naturligvis forkæles til alles - bortset fra min - store interesse.


Så vi fik igen en fin dag i Nara med en afstikker til Ikoma.

1 kommentar:

schaila sagde ...

Hør nu her og se
hvad der sker i Yoshida
ved floden Toyo

På et højt stilads
tre byggearbejdere
ved Yoshida slot

Én, en vovehals,
er klatret højt op og ser
hen over landet

Det ser farligt ud
Måske råber han noget
til en kollega

Vi ved det ikke
Det er så længe siden
at det her er sket