søndag den 21. april 2024

Nara - søndag i øsende regn

Efter fem uger eller 35 dage på farten bor vi nu i et lille “sommerhus” midt i Nara bag det lille tempel Renjo-ji. Det er søndag og regnen siler ned, så vi beslutter at tage en “rigtig” hviledag. Sove længe, slappe af, nyde at gøre absolut ingenting. Ikke planlægge dagen eller næste dag, bare slappe af og nyde roen og stilheden i templet.

Hen ved middagstid klarede det op, så vi gik alligevel ud i byen og på vejen ud af templet tog vi lige et par fotos af den kirkegård eller begravelsesplads er det jo, der ligger i tilknytning til templet.


Anderledes, men stilfuldt og smukt.

Da vi nu alligevel havde bevæget os ud i verden, gik vi til vores yndlingscafé i Nara, Café Tanne, og fik en let frokost. Bag Hanne var der - ligesom for fem år siden - et smukt patchwork tæppe.


Hanne er lidt træt af at blive fotograferet ustandseligt, hvilket vistnok fremgår af ovenstående fotografi.

På vores vej videre inden vi vendte tilbage til vores shukubo ved Renjo-ji, så vi endnu et af de meget anderledes - for nu ikke at sige mærkelige - kæledyr en del japanere åbenbart holder af. I går så vi et par, der havde en hund, en kanin og et desmerdyr! I dag var det en ugle!


Det virkede som om parret havde sat sig udelukkende for at blive fotograferet af undrende turister.

Senere på dagen - faktisk hen under aften - drog vi ud i regnen, der var kommet igen i rigelige mængder, for at få noget at spise til aftensmad. På vejen kom vi forbi JR Nara station, som vi ikke havde set før. Ret imponerende.


Vi var hjemme på vores tempel bolig ved syv-tiden om aftenen og blev mødt af den vanvittig søde datter af den kvindelige munk og hende selv. Dels fordi vi skulle aftale tidspunktet for den morgenmesse, vi skal overvære i morgen tidlig, dels fordi de medbragte en bakke med lidt japanske “snacks”, saké og hjemmelavet blommevin.


Øverst fra venstre sakeé, bambusskud med japanske urter, bambusskud, rosiner og nødder, bitte små fisk med japanske urter, saké og to gange blommevin. Smukt serveret og lækkert. 

Så trods en virkelig våd og regnfyldt dag, blev det en fin sidste søndag i Japan.



2 kommentarer:

schaila sagde ...

Tilbage til Fuchu
Tre grupper halvnøgne mænd
i flode Abe

Den største af dem
befordrer fine damer
gennem bølgerne

En anden driver
en højt belæsset sort hest
fra den anden bred

Den sidste gruppe
kigger på en stakkels fyr
som bærer lasten:

Én, der arbejder
og fire overchefer
i floden Abe

Anonym sagde ...

Kære begge tak for at dele jeres oplevelser vi har nydt at følge jer. Men nu glæder vi os til at I kommer hjem og nyder den danske sommer. I dag har vi nydt vores have, men det er stadig koldt og regn ser vi også en del af. Vi håber i nyder de sidste dage og at helbreddet er blevet bedre knus fra os Lis og Aksel😋🤓🫶