tirsdag den 2. april 2024

Odawara til Kyoto

Endnu en rejsedag, men først et lille haiku, som jeg selv har digtet ;)

kirsebærtræer
blomstrer i Odawara
en smuk japansk park


Vores første rigtige kirsebærtræer i Japan. De er smukke, men ikke fuldstændig i blomst endnu.

Mens vi ventede på at klokken skulle blive 12:07, hvor vi skulle med Shinkansen til Kyoto, sad vi i den samme park som i søndags og så på folkelivet omkring de næsten udsprungne kirsebærtræer. Og vi fotograferede selvfølgelig også os selv under et af de smukkeste af træerne.




Det var en stor fornøjelse at se, at også de lokale japanere gik enormt meget op i kirsebærtræerne. Der blev virkelig skudt nogle rigtig mange fotos med mobiltelefonerne. Det var unge, så vel som gamle i kørestole, enlige, par med små børn eller en mor med små børn. Alle tog de blomsterfotos.

Et sidste blomsterfoto fra Odawara.


Det siges at kirsebærtræerne skulle være længere fremme med blomstringen i Kyoto. Det bliver spændende at om det er rigtigt. Vi glæder os til at se det, men det bliver næppe i morgen. Der forventes 70 mm regn.

tokaido vandring 
er slut for Hanne og mig
kedeligt og surt

Ja, vi er taget med Shinkansen til Kyoto, hvor vi bliver i tre dage inden vi tager videre til Hiroshima. Vi er nu at regne som turister.

Jeg havde lagt en plan for opholdet her i Japan, som jeg pudsigt nok i mit regneark kaldte plan A, men der var desværre ingen plan B. Det er så den, der er på vej lidt efter lidt, men det havde nu været godt at have været lidt bedre forberedt hjemme fra.


5 kommentarer:

olejess sagde ...

En plan B er oftest god at have, men vi synes, at I er ualmindelig seje uden. Det er så tydeligt, at I ved hvor I er, og at I holder meget af Japan. I har virkeligt taget det land til jer.
Vi ønsker jer alt godt som turister de næste 4 uger.
Kærlige hilsner Jess og Helle

schaila sagde ...

Nå, så også fra mig et lille Odawara-Haiku

I diset et skib
langt ude foran kysten
ligger det stille

Men Kirsten og jeg håber ikke at I er nødt til at ligge stille i Kyoto, Hiraoshima eller et andet sted i Japan, men nyder de blomstrende træer og alt det I ser.

Mette sagde ...

Det er da Øv, men så oplever I noget andet end det planlagte det kan være det bliver alle tiders. Nu bevæger I jer jo sydpå så husk mit forslag om at besøge Beppu, Oita, Japan – Varme kilder og mudderbade, det tror jeg vil være virkelig helsebringende. Rigtig god videre færd, det bliver spændende at se hvad I kommer til at opleve.
Kh Mette

Anonym sagde ...

Kære begge øv øv men Aksel og jeg er sikker på i får en masse andre oplevelser, Jesper er super til at finde de rigtige steder. Fortsat god tur og masser af helse til dig Jesper. Vi glæder os til at følge jer på resten af turen. Dejligt billede af dig Hanne under kirsebærtræet knus fra os Lis

Anonym sagde ...

Plan B kan blive lige så god som A, hvor I jo får bedre tid hvert sted i besøger. Men det er forståeligt surt, at skulle skifte strategi. Benene er nok dem, der er mest glade for skiftet!
Fortsat god tur. Og tak for de gode billeder.
Jørgen