mandag den 1. april 2024

Tokaido dag sidste og 9. dag: Hakone

Dagen i dag var totalt forskellig fra alt hvad vi ellers har oplevet i Japan. Både i denne omgang og på de tidligere besøg. Det har været en fin og sjov dag, selvom vi har været noget uheldige med vejret.

Vi stod på Odawara station før klokken var 9 og købte vores Hakone Freepass. Kortet/ billetten giver adgang til alverdens transportmidler for én dag (eller i virkeligheden to dage) i Hakone området, som så strækker sig helt fra Odawara. Kortet koster 5.000 yen pr. næse eller knap 250 kr.

Vi tog først et tog fra Odawara til Hakone-Yumoto. Der skiftede vi til et andet tog, der zigzaggede sig op til Gora. Her skiftede vi til en kabelbane, der førte os yderligere højere op til Sounzan. Heroppe skiftede vi til en svævebane (ropeway), der førte os op til Owakudani, der ligger 1044 m over havet, hvor vi skiftede til en ny svævebane (ropeway), der førte os ned til Togendai, der ligger ved bredden af Ashi-søen. For at det ikke skulle være løgn, gik vi her ombord i et “piratskib”, der sejlede os til Hakonemachi-ko i den anden ende af søen. Det var vores bestemmelsessted.

Selvom det bare er en almindelig hverdag i Japan, var der sort af mennesker ved alle de seks forskellige transporter med lange ventekøer.

Meningen med svævebanerne er, at man kommer til at se noget spektakulært. Vi så ikke en disse på grund af tågedisen, der lå tykt over området.


Udsigten fra Owadani i dag. Lidt af en skuffelse.


Her skuer jeg efter bedste evne ud over de vulkanske områder vi skulle have set fra svævebanen. Det var ikke meget jeg kunne se, men der var kraftig svovllugt.



Et piratskibe i tåge med kødannelse. De - vistnok 3 eller 4 - skibe virker noget malplaceret på Ashi-søen. Men det fungerer fint som transport over søen. 


Ved søbredden står en flot Torii port, men synet skæmmes noget de grimme ællinger, der padler rundt på søen. De fleste af dagens fotos er iøvrigt taget af Hanne.

Vi havde selvfølgelig håbet at kunne se Fuji-san fra Hakone, men vi fik ikke eneste glimt af det flotte bjerg. Hanne tog dette foto af mig, mens vi troede vejret ville klare rigtig op, men det blev ikke til noget. Lidt senere var der overskyet igen.


Vi besøgte det museum, der er oprettet, der hvor den gamle “kontrolstation” på Tokaido’en lå. Der var også lavet et replica af selve den gamle station “Hakone Sekisho”. Det var faktisk rigtig godt og interessant. 


Fra Hakonemachi-ko gik vi forbi kontrolposten/stationen til Motohakone-ko, så vi kom til at gå yderligere et par kilometer ad Tokaido’en i dag. Det bliver så også de sidste, for jeg magter simpelthen ikke at gå med både rygsæk og smerter. Det vender jeg tilbage til på bloggen i morgen regner jeg med.

Nå, men vi skulle jo også tilbage til Odawara og da vi troede/håbede på at skyerne ville lette og da Niels Teglbjærg - som vi jo havde fået ideen til denne tur af - havde beskrevet hvor slem en bustur han havde haft, valgte vi at tage hele turen tilbage igen med de seks forskellige transportmidler. Det fungerede perfekt for os. Alle omstigninger gik som smurt, men der var nok mere tåget på tilbageturen over bjerget end om formiddagen. Der var også knapt så mange i køerne på tilbageturen.


1 kommentar:

schaila sagde ...

Solen vandrer højt
gennem himlens store hvælv
Naturen vækkes