fredag den 25. oktober 2019

Skiftedag: Fra Tokyo tilbage til Kyoto

I dag har det bare regnet i Tokyo og i Kyoto, så man tror det er løgn. Men vi har været svineheldige midt i den megen regn.

Her er vejrudsigten for Tokyo for i dag - fredag. Vi skulle afsted fra vores hotel i Tokyo ved 11-tiden og det væltede ned, men vi slap dog for de 40 mm ved 19-tiden. Og fra hotellet var vi hurtigt nede i “Subnade” undergrunden med masser af forretninger under området ved Shinjuku-stationen. Så vi blev kun lidt våde.



Vejrudsigten for Kyoto viste, at vi formentlig igen ville være lidt heldige, fordi regnen ville være holdt op, når vi nåede frem til Kyoto med Shinkansen. Og det holdt faktisk stik.



Det var anden gang vi var med Shinkansen og første gang skrev jeg ikke noget om, hvor specielt det er at køre omkring 300 km i timen eller hvor hurtigt det nu er. Men det er, fordi det ikke føles særlig specielt. Togene fungerer jo bare her i Japan og det eneste man glemmer ved at køre med Shinkansen mellem Tokyo og Kyoto er hvor langt, der faktisk er. Turen tog 2 timer og 31 minutter, men der er 456 km. med stop i 4-5 steder undervejs. Det er en meget behagelig rejseform.


Tilbage i Kyoto har vi valgt et andet hotel end ved første besøg. Det var det samme som Saku og Kasper havde boet på, og det viste sig at være et godt valg, fordi der her - imodsætning til det første - er en del udenomsfaciliteter. Det er en lobby med stole og servering (gratis te og kaffe mm.), en lille lounge, hvor man kan købe noget at spise og ikke mindst en dejlig onsen. Det havde vi savnet på det forrige hotel i Kyoto.

Regnvejret og de skiftende temperaturer har ikke været befordrende for vores forkølelser, så vi hoster og snottet stadig en del. Meget irriterende! Nu håber vi bare på tørvejr og lidt varme de kommende dage.

2 kommentarer:

schaila sagde ...

(Vinterbilleder 5)

Stjernerne vogter
Over den sovende by
Med de to tårne

(Kh Kirsten og Wolfgang)

Anonym sagde ...

Voldsom heldags regn
Shinkansen redder dagen
Huhej hvor det går.

Kh Jytte C