torsdag den 10. oktober 2019

Kumano Kodo, Kumano Nachi Taisha

I dag har vi nok set det smukkeste sted med helligdomme og natur i smukkeste samspil af alle de steder vi hidtil har besøgt i Japan.



Det ligger i Nachisan og er en del af et stort kompleks med mest shinto, men også buddhistiske templer og helligdomme. 

Som det fremgår af Hannes foto, var det desværre meget diset, men heldigvis var regnen ikke begyndt endnu, så vi nåede rundt til de fleste af stederne i tørvejr. Men kl. 14 begyndte det at øsregne, så vi søgte til vores minshuku, der åbnede tidligere, netop på grund af regnen.

Vi tog fra Yonumine Onsen i morges og var så med i alt tre forskellige busser for at komme hertil. Det fungerer jo bare her i Japan. 

Den første bus blev stuvende fuld af især australier, som der er vildt mange af i Kumano. Vi har selvfølgelig snakket med adskillige af dem, og derfor fundet forklaringen på, hvorfor jeg havde det så enormt svært med at finde ledige logi. Der findes åbenbart en del australske og japanske rejsebureauer, der arrangerer turene til Kumano Kodo, og de har selvfølgelig booket for længe, længe siden. En amerikaner jeg talte med i dagens onsen, fortalte at han havde booket for 10 måneder siden! Det gør det ikke nemt for individuelle rejsende som os.

Indgangen til Kumano Nachi Taisha var som vanligt trappebelagt i rigeligemængder:


Og man kan ikke klage over manglende farver:


Hovedtemplet var flot, men som sædvanligt svært at fange med ens lille kamera med et 27 mm objektiv.


Nogle af templerne havde virkelig smukke detaljer.


Alt i alt et virkelig smukt og spændende sted.

Det er også spændende om vi får lejlighed til at se mere på det i morgen. Det er jo ikke sjovt at besøge hellige steder i øsende regn. Heller ikke uhellige for den sags skyld ;-)






3 kommentarer:

schaila sagde ...

(forårssang 5)

Mit hjerte synger
Og allevejne hilser
Glæde mennesker

(Kh Kirsten og Wolfgang)


Sakurako sagde ...

Hold godt øje med vejret. Shinkansen er aflyst og kampe er aflyst. Spørg på hotellet, og når de advarer så tag det meget alvorligt.

Anonym sagde ...

Det smukkeste sted
Skønhedens strålende lys
Fortrænger disen.

Kh Jytte C