fredag den 18. oktober 2019

Kyoto - dag 2: Shopping og det kejserlige palads

I dag begyndte vi at tage Kyoto til os.

Vi er ved at finde ud af vores kvarter, hvad der er i det, hvad der er smukt og hvad der er grimt, men også at der er et fantastisk udvalg af alskens butikker. Stormagasiner og ganske små special butikker, supermarkeder og designbutikker lige ved siden af hinanden.

Godt 10-15 minutters gang mod nord fra vores hotel ligger der et gigantisk indkøbskvarter med overdækkede gader, så man kan gå rundt og ose, selvom det regner. Og det har det gjort i dag. Ikke så meget, men bare lidt irriterende. I morgen skulle der komme en del regn, hvilket er lidt surt,  når man er turist, som helst vil GÅ rundt i byen.

Vi købte nogle små bøger, som er virkelig gode og vanvittigt informative om Japan og sæder og skikke herovre, som skal studeres nøjere, når der er blogget.


Jeg kom også til at købe en lille bitte higonokami (肥後守). Det er en japansk foldekniv, simpel og billig.

Den eneste slags butikker, vi ikke så meget til, var foto- og kamerabutikker, men da vi så endelig fandt én, kom jeg så til at købe et kæmpestort Pentax 6x7 med et 105 mm/2,4 objektiv.

Vi nåede dog også at gå ud til det kejserlige palads, som ligger i en kæmpemæssig park, der er 1300 meter x 700 meter. En meget meget pæn park. Der var ikke et græsstrå, der stod, hvor det ikke måtte. Vi så - men kunne ikke lide at fotografere dem - nogle ældre kvinder, det lå på græsgangene på knæene og pillede små bitte ukrudts planter op. De lignede slaver.

Paladset er “kun” i en etage, men består af mange bygninger og er utroligt smukke og harmoniske. Inde i selve paladset er der smukke haver. Også her lå der ældre kvinder og plukkede ukrudt.


Jeg prøvede at fotografere med mit Widelux kamera, så det er alene iPhone fotos på bloggen i dag.


Til slut er her en af de hundrede-, hvis ikke tusindevis af ræve, vi mødte på Inari i går. De var flotte og spændende.



Det er i øvrigt også lidt surt med regnen for Hanne er blevet forkølet og regnen gør det ikke just lettere at komme over forkølelsen.


3 kommentarer:

schaila sagde ...

(Efterårsnætter 3)

Og dagens ekko
Høres i drømmenes sal
Langt over midnat

(Kh Kirsten og Wolfgang)

mette sagde ...

Jeg har lige set i mit royale ugeblad at der skal være tronskifteceremoni i Tokyo fra 21. oktober og 3 dage frem. Er det måske på det tidspunkt jeres "Smuttur" til Tokyo skal være!
Her er lidt nyt her hjemmefra som sikkert vil interessere jer.
I dagens avis er der omtale af en ny sushirestaurant Sushi Anaba som åbnede i går i Nordhavn, med den ambition at blive Europas bedste. Ejeren er udlært sushikok i Japan og konceptet bliver Omakase, hvor 8 gæster sidder rundt om en disk hvor der så kreeres 22 serveringer, måske er det noget som I har prøvet.
Forsat rigtig god tur.
Kh. Mette
PS. Ser I ikke templer for jer når I lukker øjnene om aftenen!

Anonym sagde ...

Ræv med hagesmæk
Er langt mere sjælden end
En ræv bag øret.

Kh Jytte C