søndag den 27. oktober 2019

Kyoto - dag 6: Himeji Slottet

Dagen begyndte lidt voldsomt med en sms fra Nets, der meddelte mig, at mit Mastercard var blevet spærret og om jeg ville være venlig at ringe til dem! Først troede jeg det var en falsk sms, men så gik jeg på min Nordea mobilbank og kunne se, det var rigtigt. Kortet var spærret!!

Så ringede jeg til Nets og kom lynhurtigt igennem til en flink ung mand, der fortalte, at lige efter jeg i går havde købt busbilletter i Kyoto, Japan, så var der en eller anden i USA, der havde prøvet at købe noget fra Mikes Jersey - vistnok et eller andet fastfood - på mit kort. Det havde Nets automatiske “fraud detection”, heldigvis syntes var mærkeligt og spærret kortet øjeblikkeligt. Og tak for det. 

Desværre har jeg så ikke længere et gyldigt Mastercard, men det har Hanne heldigvis, så vi klarer os nok de sidste dage herovre.

Der er ikke sket nogen ulykke ved dette, men det er da ubehageligt, og jeg kan da ikke lade være med at spekulere på, hvordan mit kort - eller rettere min kortoplysninger - er kommet på gale veje.

Nå, men så tog vi Shinkansen til Himeji og fik en flot oplevelse dér.

Himeji er en by knap en times kørsel med Shinkansen syd for Kyoto og Osaka og har et fantastisk flot slot!


Slottet er umiddelbart seks etager højt, men er i virkeligheden syv-etagers og ligger højt oppe over Himeji by. Det ligger så højt, at det er svært at fotografere ordentligt, selvom vi gjorde, hvad vi kunne med Fuji X-T20, Widelux, Minolta P’s og iPhone.


Søndagen blev flot med masser af sol, så der var også masser af mennesker, der besøgte slottet eller borgen er det måske rigtigere at kalde den. Vi var hele vejen op gennem de syv etager og måtte flere gange bare stå i kø og vente på at dem foran blev færdige med at bese etagen. Som ved mange andre seværdigheder i Japan måtte vi - og alle de andre - smide skoene og gå op og ned gennem hele borgen på strømpesokker. Japan ER fantastisk!

Det var desværre svært at tage billeder indefra borgen, fordi der var mørkt indenfor og de fleste af vinduesåbningerne havde noget gitterværk foran, så man ikke kunne fotografere ud.

Et fantastisk bygningsværk, som af en eller anden grund undslap bombardementerne under 2. verdenskrig, selvom byen rundt om blev jævnet med jorden.

Der var mange smukke detaljer:



Rundt om hele borgen var der en voldgrav, hvor man kunne få en lille sejltur. Vi sprang dog over.


Himeji by virkede som en fin by med mange lange overdækkede gader med masser af forretninger og omkring stationen lå mange store butikker og stormagasiner, som vi også brugte lidt tid på inden vi tog Shinkansen tilbage til Kyoto.

2 kommentarer:

schaila sagde ...

Når I kommer hjem
Får I en ekstra time -
Vintertid, husk det

Ja, i Europa
Kan man manipulere
Med tiden - snu, ikk'?

(Kh Kirsten og Wolfgang)

Anonym sagde ...

Shinkansen er smart
Huhej hvor man kommer langt
På kun en time.

Kh Jytte C