mandag den 14. oktober 2019

Nara - igen, igen

Det meste af dagen har bestået af rejse. Rejse fra Kushimoto på det sydligste af Ise-halvøen til Nara inde i landet.

Det er som sædvanligt her i landet bare gået med Japan Rail på minuttet! Ingen slinger i køreplanen her. Turen tog lidt over fire timer.

For første gang rejste vi i dag på vores Japan Rail Pass, som vi jo har købt og betalt (i dyre domme) hjemmefra, og som gælder i 14 dage. Ud over at vi - efter sigende - skulle spare mange penge med JR-passet, så slipper man for at skulle finde ud af priser og købe billetter. Det er ret bekvemt.

Det var fint at vende tilbage til Guesthouse Naramachi. Vi blev modtaget af Shunjo og Kumiko (som har gæstehuset og er Mayumis forældre) så det næsten var som at komme hjem.

Og her til aften har vi været med Mayumi og Bob ude og spise. Det var en særlig restaurant, hvor der er en gasgrill midt i bordet, hvor på man så selv steger det kød, man har bestilt. Det hedder vist yakiniku. Det var faktisk meget meget lækkert til ikke ret mange penge. Godt 600 kr. for fire personer inklusive øl, dessert og kaffe/te. 

Det var virkelig godt at have en japansk-talende med, for i begyndelsen virkede det ret indviklet, men med Bob som grill-mester og Mayumi til at bestille gik det nemt. Og næste gang tror jeg næsten, vi kan finde ud af det selv. 

3 kommentarer:

schaila sagde ...

(i Rings atelier 4)

Et tykt bøgetræ
Ved den ældgamle kirke
Er værdt at male

(Kh Kirsten og Wolfgang)

olejess sagde ...

Kære begge to.
Er Tokyo et must? Kan man ikke sige nej, nu hvor byen er så skadet?
Er der ikke andre steder der sydpå, hvor der er plads til to danskere, som ikke
Vil til Tokyo?
Hilsen fra en meget bekymret Helle

Anonym sagde ...

Hjertet fryder sig
Når gamle venner mødes
Med glade øjne.

Kh Jytte C