lørdag den 19. oktober 2019

Kyoto - dag 3: Øsregn og Nijo Castle

Sidste år vandrede vi rundt på Shikoku i 8 uger og havde ikke én sygedag.

I år er vi blevet snotforkølede, hoster og Hanne har ondt i halsen. Men det er også et mærkeligt vejr. Sidste lørdag lå vi over på et hotel i Shingu på grund sf tyfonen Hagibis , der gav 100 cm regn i Tokyo og 29 cm i Shingu, og i dag har det bare øsregnet her i Kyoto og samtidig er det varmt og fugtigt, selv når det en gang i mellem ikke regner. Det er da til at blive syg af.

Nå, men vi fik da alligevel set det vidunderlig dejlige Nijo Castle. Vi havde lånt paraplyer på hotellet, så vi fik kun lidt våde fødder, men kom frem til slottet uden de store skader.

Slottet lever fuldstændig op til de mange samurai film, jeg har set i tiden inden vi tog herover, bare endnu flottere!

Slottet ligger først bag en voldgrav og en mur og så endnu en voldgrav. Det er kun i én etage, men kæmpestort og med masser af rum. Når man har betalt sine 1000 yen kan man komme ind og se gemakkerne, men først skal man have skoene af og så går man sammen med alle de andre turister rundt og rundt og rundt. Rummene er efter min mening vanvittig flotte med de smukkeste malerier af tigre eller fyrretræer eller andre dyr og fugle og blomster. At det er kopier af de originale udsmykninger, der vises, kan man ikke se. De er bare så smukke. Lofterne og alle paneler og selve trækonstruktionerne er bare formidable.

Vi har ingen billeder af det, for man måtte ikke fotografere,  men vi har lidt iPhone fotos ude fra. Jeg har fotograferet med mit Widelux, så det varer lidt inden filmen er fremkaldt og skannet.




Både før og efter besøget på Nijo Castle, var vi igennem det store - heldigvis overdækkede - område med hundredvis af forretninger, der ligger lidt nord for vores hotel på vej mod Nijo Castle og det kejserlige palads.

Det er også dejligt at besøge omend på en noget anden måde.

Her er Hanne ved at fotografere noget spændende:


Og her er det hun fangede:


Lækkert, ikke?

Om morgenen, da vi var igennem på vej til slottet, var der ikke ret mange mennesker:


På vejen tilbage var her så mange mennesker, at vi ikke havde plads til at få iPhonen op af lommen!






2 kommentarer:

schaila sagde ...

(efterårsnætter 4)

Morgen og aften
Smelter sammen i søvnen
Ved hanens galen

(Kh Kirsten og Wolfgang)

Anonym sagde ...

Japan du smukke
Funkler gennem regndråber
Ser du regnbuen?

Kh Jytte C