torsdag den 3. oktober 2019

Udflugt til et shinto og et buddistisk tempel

Vi havde aftalt med vores søde unge venner Mayumi og Bob, at vi skulle mødes og spise frokost sammen med dem og Mayumis forældre, men aftalen blev så ændret til en udflugt til et buddistisk og et shinto tempel med frokost bagefter, men uden forældrene. Der var to forskellige - meget høflige - undskyldninger.

Vi mødtes kl. 10 i Guesthouse Naramachi, hvor vi fik overdraget vores medbragte gaver til Mayumi og Bob. De virkede glade for dem, men det var også to musselmalede krus fra den Kgl. og en lillebitte abe fra Kay Bojesen. Jeg kunne ikke rigtig aflæse det, men Hanne mener de var glade for gaverne. De fik i øvrigt også de to gave vi havde givet forældrene dagen før ;-) (Anton Berg chokolade og nødder med chokolade).

Vi tog afsted i Mayumis og Bobs nye bil:


Den ser lille ud, men den var fantastisk rummelig og dejlig at blive kørt rundt i. Og som det ses: passende smal til de japanske bygader.

Da vi i går kørte med bussen fra lufthavnen til Nara, så vi stort set kun beton, beton og asfalt, så det var virkelig dejligt at køre ud af Nara og op i de nærliggende bjerge. Masser af træer naturligvis, men også enormt smukke rismarker i terrasser. Terassemarkerne var nye for os. På Shikoku så vi kun helt flade marker i niveau.


Shinto templet lå blandt nogle enormt store og tykke cedertræer. Fotoet nedenfor giver kun et svagt billede af hvor storslået templet lå blandt de kæmpe høje træer.



Efter shinto kom så Muro-jo templet. Her skulle vi i modsætning til alle vores templer betale entré: 600 yen pr. næse. Det var igen et tempel,  som ikke optager frugtbar jord. Man skulle op af en hulens masse trapper, ligesom vi plejede ;-)



Det var ef fint tempel og dejligt at have Bob og Mayumi med, som kan en hel masse om buddhismen og kan fortælle rigtig meget om det vi ser. Templet her var i øvrigt et tempel for kvinder, idet Koyasan ikke tillod kvindelige besøgende før engang i det 20. århundrede, men det har man gjort her i de sidste godt 1000 år.

Turen sluttede af med lidt sen frokost og en flot regnbue.








2 kommentarer:

schaila sagde ...

(Sommerglæder 2)

Med bare fødder
Ved havets rand på stranden
Tidligt om morgen

Kh Kirsten og Wolfgang

Anonym sagde ...

Gave regn DK
Japansk høfligheds kodeks
Er svær at greje.

Knus Jytte C